Sabelhagens olivlund

onsdag 21 februari 2018

Att börja drömma om trädgården i Marina, Kroatien

Jag har redan börjat drömma, fundera och planera vår kommande trädgård i Marina. Det är en pirrande känsla:). Tänk att ha något eget att pyssla om där nere. Vi kommer ha större upphöjda "betongrabatter", avlånga jättekrukor i betong om ni tänker er det. Olivträd, citrus, kanske granatäppleträd och kvitten, en mindre palm vore häftigt och ett fikonträd är nästan prio ett:). Lavendel, rosmarin och andra kryddor. Kanske höga enar som skärmar av mot baksidan. Den stora drömmen är ju vinrankor, tänk att kunna plocka egna vindruvor. 
Odla tomater vore så roligt, men det tror jag inte blir möjligt då vi inte är där tillräckligt länge.  Lite inspiration jag hittat på nätet, älskar att surfa runt och se allt som finns. Hitta nya idéer som man kanske inte alls tänkt på innan. 
Nu är det ju ingen jättestor tomt vi har, så det kommer bli att prioritera. Tänka noga på vad som vi verkligen vill ha och kommer passa in. 
Och det behöver vara lättskött då vi kommer vara där på semestern, och då vill man ju bara njuta av allt det vackra:). Har sett att det finns några plantskolor i Splitområdet. Men det vore även roligt att hitta någon lokal odlare där man kanske kan köpa finaste olivträden. 


 Ett lätt snöfall över västkusten idag, trist. Jag vill bara ha vår, sol och värme. 
Trotsar vädret och tar vespan till jobbet. Ha en toppendag Kram M 5 kommentarer:

 1. Gudars så roligt att ni kommit så långt så ni kan börja fundera över trädgården. Vi håller på och funderar om vi skall åka till Brela igen, eller om vi skall våga prova ngt annat ställe.. Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brela är så vackert, förstår att ni fastnat för det. Många fina ställen finns det :). Primosten är ett tips, ligger ca 20 mil norr ut från Brela.
   Vi har inte kommit så långt så trädgården är aktuell ännu, men drömma går ju :)
   Kram

   Radera
 2. Vilken dröm att få fundera på växtval till den trädgården! Så kul att planera en trädgård med helt andra förutsättningar än de vi har i Sverige!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 3. Det høres helt herlig ut å kunne drømme om sånne planter i hagen! Jeg har oliven og citrus i kjelleren, men det må jo være noe helt annet å kunne dyrke de ute hele året.
  Heldige deg!
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Så underbart att få planera för en trädgård i ett sådant klimat. Fina bilder som ger bra inspiration, så härligt att kunna ha växter som inte klarar det klimatet vi har här. :)
  Kram Lotta

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.