Sabelhagens olivlund

måndag 5 februari 2018

Go'frukost med fikonmarmelad och brié på finaste Pillivuytporslin
I söndags gick Daniel ut morgonrundan med Lykke, och sedan fixade han till värsta goda frukosten. Så jag kunde bara kliva upp ur sängen och sätta mig till dukat bord med teet upphällt, briéosten och fikonmarmeladen på plats. Mums. 
Han brukar dock fixa frukosten på helgerna, så detta var inte en tillfällighet:).
Vi går alltid ut tillsammans med Lykke på helgerna, men förra helgen var Daniel sjuk och jag gick själv, och denna helgen fick han gå själv. 
Hoppas vi snart känner oss helt friska, det är bra trist att vara sjuk. 
Snyggaste karaffen som jag fick i julklapp, fick agera mjölkkanna denna morgon. Varför inte liksom:). 
Här finns ett eget inlägg om den bubbliga snyggingen  om ni vill. Vi har börjat samla på Pillivuytporslin och hade önskat oss det i julklapp. 
Vi fick både muggar, assietter, skålar. Jag tycker Pillivuyt är en supersnygg serie. Gillar att den finns både i vitt och en så himla fin grå ton också, så det är bara att matcha som man vill.  Vi kikade runt mycket innan vi bestämde oss, och jag är toknöjd att vi bestämde oss för denna. Den är stilren och jag tror aldrig vi kommer tröttna på den. Snarare har jag en lista med grejer jag vill komplettera med:) Och köper man en del då och då så har man snart utökat servisen utan att det blir för dyrt på en gång. 

Svärmors hemlagade supergoda fikonmarmelad, kan inte få nog av den:).   Idag strålar solen äntligen över oss. Vaknade upp till -10°, men nu "endast" -4,5°. Åh vad jag har längtat efter sol och ljuset. 
Det blir en lugn innedag här, inte många knop jag orkar göra. 
William är också hemma och sjuk, så Lykke är så nöjd med allt sällskap hon får:) Sötlök<3. Ha en fin dag Kram M 4 kommentarer:

 1. Härlig frukost! Jag behöver också ge mig ut på porslinsletarrundor. Men jag har en kandidat som jag gillar Natur från Gustavsberg. Men den som lever får se :)

  Krya på dig! Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Hei!
  Det ser godt ut. Vakkert porselen. Helgefrokoster er deilig med rolig stemning.
  Ha det godt og god bedring! Klem Anne

  SvaraRadera
 3. Ja, det er pænt porcelæn! Jeg elsker porcelæn, og jeg har en del forskelligt :-)
  God bedring, Maria!
  Knus

  SvaraRadera
 4. Det var ett snyggt och stilrent porslin!
  Hoppas ni kryar på er snart allihop!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.