Sabelhagens olivlund

fredag 23 februari 2018

Välkommen säger jag till

Nya vita engelska pelargoner på min fönsterbräda i köket, ni är så välkomna. 
Äntligen lite hett efterlängtad vårkänsla:). Min rumsgran som stod där innan fick flytta upp på övervåningen och lämna plats till ljust, vitt och fräscht. 
De engelska pelargonerna brukar dyka upp tidigt i butikerna och har drivits i blom i växthus. De gör att de efter en tid med dåligt med ljus och varm inomhustemperatur ger upp. Då brukar jag faktiskt slänga dem på komposten, och köpa vanliga pelargoner istället. Men man kan locka fram ny blomning och behålla dem hela sommaren. Det gjorde jag för några år sedan. 
Då var jag noga med att ge näring en gång i veckan och plocka  bort överblommat. Man kan också klippa bort visset. Sedan på försommaren planterade jag om dem och satte ut dem. Och då blommade de om. Första gången jag lyckades med det whoop whoop :). Men jag vinterförvarande dem inte.  I ärlighetens namn tycker jag bättre om "vanliga" pelargoner. Men dessa duger bra så länge:)... 
De står i våra ljusa köksfönster så jag hoppas de vill trivas där. Vi har burspråk, så ljuset flödar in. Kanske inte denna mulna dag, men igår när vi hade -8° och strålande sol:). 
Helgen är så efterlängtad, vilken seg vecka det varit. Men nu är det fredag och  jag har kommit hem och varit ute med Lykke. Hon löper och har varit lite "orolig inne/velat gå ut heeela tiden och träffa killar:)" så hon har skällt när vi gått hemifrån till jobbet. Vi har löst det med att Daniel haft med henne halva dagar och hon har legat i bilen. Hon älskar att sova gott bagagen. 
I dag provade vi att lämna henne ensam hemma, och när jag kom hem var hon tyst, så himla skönt. Hon har ju egentligen inga problem med att vara hemma ensam, det är hon van vid. 


 Nu ska jag börja fixa i ordning mig lite, vänta på att Daniel och William kommer hem och tar fredag de också. Längtar<3 
Sedan ska vi på kalas, Daniels mamma fyller år. 
Det ska blir så trevligt att åka iväg och sätta sig och äta och dricka gott. Ha en fin helg alla ni som kikar in här Kram M 
5 kommentarer:

 1. Nydelige
  kos deg med lille Lykke
  nyt helgen
  klemmer i fleng
  fra Eli:)

  SvaraRadera
 2. Ja nu är allt som är blommigt välkommet! Med en influensa i kroppen är jag inte på topp inför denna helg men inte dumt att vila sig i form heller :)
  Kram till dig från Titti

  SvaraRadera
 3. Engelske pelargonia i vinduskarmen er nesten vår. Sart er det ordentlig vår. Det ser jeg virkelig frem mot.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Ja nu är man sååå less på rumsgranar och liknande! In med vårigt och fräscht! Älskar pelargonior! Har aldrig sett dessa innan!

  Önskar dig en underbar helg, mysigt att starta den med kalas!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Så fina blommor, härligt att få in vårkänslan och det gör så mycket att få in lite nya fräscha blommor.
  Önskar er en härlig helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.