Sabelhagens olivlund

söndag 25 februari 2018

Ny uppdatering från vårt husbygge i Marina - Work in progress

Här borras det för dränering, fyra stycken trettio meter djupa hål som ska ta hand om allt vatten som kommer från regn och pool. Då det finns ett berg ovanför oss är detta jätteviktigt, det kommer mycket vatten rinnande ner från det. Och det mesta är gjutet i betong så kan ju inte vattnet liksom sjunka undan heller. Vi vill ju helst inte ha en extra pool på tomten :) :). 

Som ni kan se på bilden ovan är vår pool gjuten och färdig nu. Check på den :).  
Vi vet redan vad vi vill ha för kakel i poolen. Ni ser det på bilderna nedan. Det är  en villa, Villa Ivy, som vår arkitektfirma designat och byggt på ön Brac. Vi var där med vår konsult påsken 2017. 
HÄR finns mer om vår inspirerande resa till Marina och ön Brac utanför Split förra påsken. Närbild på kaklet som vi fastnat för 


Det har varit en vecka med sämre väder i Marina, regn och rusk. 
Och som vår konsult skrev i sitt mail till oss i fredags, nästa vecka blir det skandinaviska temperaturer med -5° och kanske till och med snö! 
Oj oj hur ska det gå:). 


I går var vi ju på AochCo Inredningshuset/slettvoll och hämtade så mycket inspiration. Och nej...jag köpte inget alls, men mycket idéer med hem. Vi "fastande" där lite för länge och så blev det en prommis i Långedrag med Lykke på vägen hem. Så... ja, skor och bestick får vi fixa idag istället. Det går ju precis lika bra:) 
Ha en fin söndag Kram M 


8 kommentarer:

 1. Det blir alltid dyrt att slarva med underarbetet - dit hör dränering i min värld :) Tråkigt, dyrt och osexigt men ack så viktigt. Får mig osökt att minnas oktober, november och december 2004 när jag dränerade och bytte alla ledningar: vatten, el och avlopp i min trädgård :)

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Skal si det går fremover! Det er morsomt å se dette trinn for trinn, og spesielt for dere :)
  Ha det godt.
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Projektet framskrider...härligt! Snyggt kakel också!
  Söndag igen, influensa och nackspärr så jag tar det lugnt :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Skal si det er en prosess før de kan sette igang "over jorden". Jeg har sagt det før, men gjentar gjerne....blir bare lekket!!

  SvaraRadera
 5. Så spennende og herlig :) Det blir er drømme-hus :)

  He en fin uke

  Klemmer fra Monica

  SvaraRadera
 6. Mycket arbete med allt det som liksom inte syns när allt är klart, men så viktigt! :) Kul när man ser hur varje del blir klar och man kan bocka av efter hand. :)
  Väldigt snyggt kakel, det ger en känsla av färgerna från havet. :)
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Hei!
  Dette kommer til å bli fint. Klem Anne

  SvaraRadera
 8. Trabalho árduo que provavelmente resultará numa grande obra. Feliz semana.

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.