Sabelhagens olivlund

söndag 6 maj 2018

Skönheter i blekt rosa, aprikos och vitt








Sitter och tittar runt bland alla bilder från vår gamla trädgård, det är måååånga kan jag säga:). Flera hundra rosbilder, om det stoppar... Och de i aprikos, koppar, rosa och vitt får mitt hjärta att pirra lite extra. Men om jag ska vara helt ärlig så blev det nog lite väl många rosor planterade i vår trädgård:). Eller man kanske inte kan ha för många skönheter runt sig. Men jag tyckte så himla mycket om dem alla och kunde inte få nog, jag drabbades av rosfeber;). Några av dem skulle jag gärna ha igen i Sabelhagens Trädgård på landet. Men förnuftet säger mig att jag ska släppa taget om rosorna:). Vi får se hur det blir med den saken:).
Bilderna spar jag ett tag till alla fall:). 




Min förkylning känns sämre än igår tyvärr, så trist när solen strålar utanför fönstret. Men men inte mycket att göra åt det, bara gilla läget. Frukosten är avklarad, Daniel fick ta morgonrundan själv med Lykke idag. 
Jag sitter vi köksbordet men en kopp te med honung för att lindra halsen, och funderar lite, på vilka växter jag vill ha i kruka på balkongen. Jag kommer att ha mycket mindre av allt. Det blir inga rosor här, men det finns ju mycket annat fint. Vill ha det mer stilrent och lättskött. Perenner som klarar sig själva. Krukor kräver dock passning med vatten, jag veeet:). 





Daniel sitter och jobbar och jag slösurfar runt och tittar efter en strandklänning. 
Har hittat en fin som jag nog ska beställa. 
William kom ner nu och sa att han också känner sig dålig. Stackarn <3. 


























Söndagen blir lugn, inte mycket ork här. Men en sväng med bilen till något hav hade varit mysigt. Kanske en glass för att kyla ner halsen.





 Ha en fin söndag




Kram M 















10 kommentarer:

  1. Roser er helt uimotståelig vakre. De krever litt gode vekstforhold og hos oss er det for mye regn og vind til at de får vise seg frem på sitt beste. I tillegg får vi lett lus på dem. God bedring til deg, Maria

    Beste hilsen Ingrid på https://ingridtunheim.no

    SvaraRadera
  2. Trodde först att rosorna hade börjat blomma hos dig... Visst är det svårt att stå emot rosor. :)
    Hoppas din förkylning ger med sig snabbt.

    SvaraRadera
  3. Du må jo savne den gamle hagen din, Maria! Håper du kan få plantet noen roser etterhvert. Det går jo an å ha de i krukker også.
    God bedring med forkjølelsen!
    Klem, Marit

    SvaraRadera
  4. För mig är rosor vackrast hos andra och ibland kanske det är så att man blir "färdig" med ett intresse och bilder är också rätt fint att ha.
    Ha det gott på balkong och strand!
    /Anette

    SvaraRadera
  5. Helt fantastiska bilder och jag vill ha precis varje blomma i min trädgård. Ska försöka mig på lite blommor och annat i vår trädgård i sommar, förvandla en total gräsmatta till något mer mysigt. Kanske behöver ett expertråd då och då vännen. Stor varm kram Tina

    SvaraRadera
  6. Dina rosbilder är vackra, som i en dröm!

    Hoppas du kryar på dig snart och kan gå ut och njuta i det vackra vädret.

    Anna-Karin

    SvaraRadera
  7. Et herligt gjensyn med de vakre rosene dine, Maria:)
    Synd å bli forkjølt nå når det er så solrikt og fint ute.God bedring:)

    SvaraRadera
  8. Gorgeous roses, great shots.
    Have a nice week
    Greetings from Lisbon
    Maria de
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    SvaraRadera
  9. Glass är väl en universallösning :) Du måste ha mängder och åter mängder med rosenbilder. Upplevde inte att de var för många när jag besökte dig och trädgården.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  10. Ja allt har sin tid, trädgård också. Försöker "tänka mig" på en balkong och ja, det kanske funkar det med! Klippte gräset igår och det tog över 3 timmar och DÅ vill jag minsann bara ha en balkong hi hi...
    (Tack för din fina kommentar på min blogg också, jag klurar ett tag till)
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.