Sabelhagens olivlund

söndag 30 juli 2017

Ta in mer blått och purpur i rabatten

Jag har en liten rabatt här på landet av växter som jag tog med från huset, växter som jag hade i "växthusmuren" för jag hade tänkt att skapa en höstrabatt där. Och den hann ju aldrig ta form alls egentligen, och jag ville gärna se hur det skulle bli. Så växterna fick följa med hit. Nu ser jag att det "glappar" i färgerna och saknas blått, och kanske även vitt och mera purpur. Här har inte septembersolrosen slagit ut sina gula solar ännu. Och rosa solhatten 'Magnus' blommar inte heller. 
Här och här kan ni läsa om mina "gamla"planer och växtval för denna rabatt. Jag tror att jag är rätt inne på samma spår fortfarande. 

Mina funderingar är att komplettera med salvia 'Caradonna', näva 'Rozanne', ormrot, verbena och något i vitt. Kanske en helt gul solbrud och någon mer aprikosfärgad daglilja. Eller om jag inte alls ska ta in vitt här, utan hålla mig till den lite starkare färgskalan som jag tänkte från början, mustiga sensommar-höstfärger är tanken:). Ser att det borde bli snyggt med alunrot i framkant också, axen på den jag har på ett annat ställe här påminns mycket om färgen på Dahlian och ... fingerborgsblomman, eller vad det är för växt  på andra bilden nedan. 

Inspirationsbilder 


Kanske kan det vara så att jag lägger en liten beställning till nästa försommar. Vem vet:). Om inte med andra växter, så kanske för att komplettera med fler av dem som redan finns. Det är ju rätt stora sjok av samma växt i bilderna ovan. Nu är ju inte min rabatt så stor, men ändå. Jag tänker inte anlägga rabatter och hålla på som förut, men en liten rabatt kan vara kul att hålla på med. Inga måsten utan bara för nöjes skull:).  


Ha en fin söndag 


Kram Maria 


3 kommentarer:

 1. Det kan bli en veldig fin rabatt! Jeg kjøpte to av den S. 'Caradonna' og angrer på at jeg ikke kjøpte flere. Den er mye høyere enn andre Salvier jeg har sett. De sterke fargene passer veldig godt sammen med lilla fant jeg ut her om dagen.

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Delle immagini bellissime! Mi piacerebbe avere lo spazio per fare delle aiuole simili!! Anche da te vedo dei bellissimi Helenium arancioni, devo riuscire a trovarli :)

  Un saluto e una buona domenica!

  SvaraRadera
 3. Trädgård bör aldrig vara ett måste. En liten rabatt med mycket lust, det låter perfekt. ♥
  Den mörkröda dagliljan på första bilden är helt underbar, undrar om jag inte "måste" ha en sådan i någon av mina rabatter.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.