Sabelhagens olivlund

tisdag 9 oktober 2018

HÖSTKRUKA VID ENTRÉN


I helgen har jag planterat en höstig kruka vid entrén här i vårt område. 
Vi åkte till den lokala plantskolan och det fanns hur mycket som helst att välja bland. Jag satte ihop flera olika 'förslag' innan jag enades med mig själv att det här blir bra:). Färgmässigt utgick jag ifrån att vi här i vårt område har mycket gräs med röda vippor, alunrot och en rödbladig japansk lönn. Så jag ville att den färgkombon skulle gå igen även i denna höstkruka. Vi har en förening här i vårt parhusområde, och man hjälps åt vid städdagar och annat. Det blir en hel del eklöv som faller nu om hösten, så det kommer bli mycket sopande och krattande framöver. 

Vi hade inte bott här många dagar förrän Daniel var snabb att tala om att jag gillar att påta i jorden, och att vi hade mycket växter i vår gamla trädgård. Oj vad nöjda de andra som bor här blev när de fick reda på att jag kunde tänka mig att hålla i trädgårdsdelen. Så sagt och gjort så fick jag 'trädgårdsansvar' här. Inte så att jag ska hålla ordning på allas trädgårdar;). Det får dom göra själva, det är mer så att jag håller koll på de allmänna rabatterna och antingen rensar själv eller tar hjälp av mina grannar. 
Och det roligaste av allt, att få köpa växter till stora krukan vid infarten som jag nu alltså gjort en höstplantering i. 
 Nu har vi ätit grillad korv med bröd. Mums så gott det är ibland. 
Medan William och Daniel stod där ute vi grillen hörde de något som hackade bland ektopparna. Och mycket riktigt, en hackspett. En riktigt stor en, inte de mindre som jag sett i skogen när vi bodde i huset.  
Så kanske var det den första Större Hackspett vi såg. Härligt att bo så nära naturen.


Och i morgon ska det bli 16 grader för att toppas med 20 på torsdag. Helt galet, men ändå härligt. Så fram med vårjackan och sneakers utan strumpor igen:)  
Ha en fin kväll 
Kram M 

3 kommentarer:

 1. Blev super fint - så roligt att bli utvald till trädgårdsansvarig !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Så fint det ble! Fargene er så vakre.
  Ha det godt! Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Så kul att få göra lite lagom trädgårdsarbete :) Krukan blev jättefin. Stog och tittade på olika ljungsorter på botan häromdagen. De var för ovanlighetens skull namnade. Men jag ska vänta lite...

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.