Sabelhagens olivlund

onsdag 24 januari 2018

Tankar om trädgård
Detta kommer bli min första vår och sommar utan hus och trädgård, jag har faktiskt inte tänkt eller funderat över det så mycket ännu. Hittills har jag inte saknat trädgården alls, mest känt att det har varit skönt och lite befriande att göra annat istället för att klippa gräset. Även att just klippa gräset var en av mina favoritgrejer i trädgården, så avkopplande. En annan favorit är ju när rosenknopparna börjar komma, att kunna gå ut i trädgården och kika på om det blir den gamla vanliga rosen som vinner första utslagna knopp i år igen :). Det kommer jag sakna, det vet jag.  
Kraften och orken fanns inte att gräva upp fler växter än jag gjorde, det var så mycket annat att göra och packa, men det blev en släpkärra som vi körde till landet. Och konstigt nog kände jag också att växterna liksom hörde hemma i min gamla trädgård:). 
Jag kommer inte riktigt ihåg vad det var som jag grävde upp, så det kommer bli en glad överraskning:). 

Såklart har vi  ju landet, men där är vi ju bara vissa helger och på semestern. 
Där kommer jag fokusera på bara det jag verkligen vill ha, samla ihop godbitarna:). Och det kommer bli i liten skala. Jag får helt enkelt vänta och se hur det kommer bli, om våren och sommaren flyter på och jag är nöjd med det, eller om jag får värsta trädgårdsabstinensen:). 
Tankar från mig denna onsdagskväll. 
En regnig dag med +8°. 
Fåglarna drillade vårsånger i morse på Lykkepromenaden. Nu sitter vi i soffan, och jag känner att det lättat lite, har känt mig otroligt seg de senaste dagarna. Som i en dimma som nu har lättat tack och lov:) 
Kram M 7 kommentarer:

 1. Så skønne billeder du viser, Maria! Og jeg forstår at du gør dig havetanker. Jeg forstår også at det kan føles som en lettelse at have tid til en masse andre ting end at passe have - og jeg forstår din frygt for at få haveabstinenser. Men I HAR jo altså haven på landet, så måske er den alt nok. Når man vælger noget til, vælger man også noget fra, men for det meste fylder tilvalget mest, og så er det jo fint :-)
  Godt at din tåge er ved at lette. Nu bliver det lysere, og det giver energi :-)
  Knus fra Nana
  Godt at

  SvaraRadera
 2. Det var ett stort steg ni tog, men som tur är har ni ju landet, och snart hus i Kroatien också! Och man kan ju inte orka med för många ställen heller, det blir nog för många måsten då tänker jag. Men jag antar att det måste kännas ett visst vemod, att inte få uppleva våren och alla rosenknoppar etc...
  Ha det gott!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vakre bilder! Jeg forstår at det kan kjennes befriende, men samtidig hadde jeg ikke klart meg uten hage. Men du kan jo ha litt hage på landet. Det er jo noe!

  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Förstår att du kommer sakna vissa delar med er vackra trädgård ni hade vid huset. Men nu blir det spännande för dig att se vad som knoppas och blommar på landet :) Kanske huset i Kroatien också får någon ros eller annat ;)
  Kram och ha det gott! Vi hörs!
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Det är nog bra att bryta ibland, fundera på vad vill och behöver jag. Stanna upp och reflektera, inte bara fortsätta i gamla spår. En kompis som separerade och lämnade en trädgård letade lägenhet med stooor balkong. Sökte, fann den och flyttade in - använde aldrig balkongen. Kom på att det var ett intresse hon tagit på sig och gjort till sitt fast det egentligen var hans. Idag bor hon i mindre lägenhet på söder och trivs som fisken i vattnet. Det var hennes riktiga jag :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 6. Så vackra blombilder! Förstår att du saknar det vackra men kan tänka mig att det var en hel del jobb också. Nu får du tid till annat. Fast det konstiga är att när man tror att man kommer får mycket tid över så fylls den med annat och hux flux har man lika mycket ändå :) upplevde det när vi sålde våra hästar och jag tänkte att NU kommer jag hinna massor i trädgården.... vet inte vad som hände men inte hände det mer i trädgården iallafall :))
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder! Ja du, just NU längtar man efter gräs (ogräs) och fröpåsarna ligger över hela köksbordet men sen vet jag i sommar att jag gnäller över gräsklippning, kirskål och all vattning. Man hinner ju knappt sitta en ledig stund i växthuset hi hi...ja det gäller att ha en skön o ledig inställning till sin trädgård tror jag och lite vildvuxet GÖR inte så mycket...få se om jag kan hålla det :)
  Ha en skön helg!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.