Sabelhagens olivlund

söndag 28 januari 2018

Uppdatering från vårt husbygge i Marina - nu börjar man ana hur det växer fram

I morse vakande vi av att regnet smattrade på rutan, då var det inte svårt alls att drömma sig bort till Marina, Kroatien, och vårt husbygge som pågår där. 
Det går framåt, och ni ser ju av bilderna vilket fantastiska väder de har. Jag hoppas inte att byggjobbarna klagar på varken väder eller utsikt:). Den murade fyrkanten som syns nedan tror vi är till för vattenavrinning för pool och dagvatten. Till höger om den så kommer vår infinitypool att vara. Så häftigt att man nu börjar se hur det växer fram.  
Väntar än mer på nästa veckas bilder, redan :) 
Daniel ska prata med konsulten nästa vecka om detaljer till pool, poolhus och hur man kommer till för underhåll. Mycket att tänka på. Vi är så tacksamma över vår skickliga konsult som hjälper oss med allt. Utan honom hade detta aldrig gått vägen. Men han säger att nu är det bara det roligt kvar, och allt det jobb vi gjorde innan bygglovet var godkänt var verkligen värt allt slit och all väntan. Det tog ju bara S J U år  från köp av tomt till klart bygglov ;). 
Så ni får ursäkta, att jag upprepar mig om hur glada vi är över detta:) 


Vilken vy, helt magiskt. Vilket ljus... Det röda stora huset ni ser mittemot är relativt nybyggt, tror det är tre år till sommaren. Det har också en never ending pool, med blå mosaik. Och vi kommer vilja ha det mörkare för att det ska matcha vattnet utanför. Detaljerna är viktiga:). 
Men vi kommer inte lägga tid och pengar på detta nu, utan det är bara att den ska gjutas färdigt, för att vi ska komma vidare. Allt måste göras i olika steg, men det är själva huset som är det viktiga.  Här kan ni se hur det såg ut för två månader sedan, då de började gjuta muren i framkant. 
Frukosten är avklarad, och vi sitter kvar med tända ljus vid köksbordet med varsin dator framför oss:).  
I går så kom det upp tavlor i vardagsrummet, måste visa er i veckan:) 

 Får se vad vi ska hitta på denna gråa, mulna söndag. Men vi har ledig tillsammans tid, och det är det bästa <3. 
Kram M 

9 kommentarer:

 1. Det kommer att bli magiskt... Sen tycker jag ni är fantastiska som inte gett upp, 7 år liksom, heja er. Själv hade jag gett upp för länge sedan. Är fantastiskt roligt att få följa er resa. Stor varm kram Tina

  SvaraRadera
 2. Åhhh den där utsikten! Jättekul att följa med på er resa med huset...det kommer att bli så himla fint!
  Ja själv längtar jag tillbaka till Öland, förstår inte hur jag hamnade här! Nåja, allt har sin tid...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Jättekul att följa erat bygge, kommer bli fantastiskt fint! Den utsikten slår ju det mesta! :)
  Kan tänka mig glädjen ni känner när ni kämpat för det så länge, så glad för eran skull. :)
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. For en utsikt og så herlig lys! Forstår godt at du drømmer deg bort dit.
  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 5. Så roligt för er att få bilderna varje vecka. Och kanske svårt att förstå att bygget äntligen är igång. Mycket att se fram emot.
  Kram

  SvaraRadera
 6. WOW, what a fantastic place. I would like to live right next to the water. Beautiful. So I send you tonns of energy and happy days
  Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Så roligt för oss andra att också få vara med på er byggresa! Jag förstår er glädje och lycka så som ni väntat!!! Kommer bli hur fint och bra dom helst! Tänk när vi njuter av ett glas bubbel där tillsammans ;-)
  Vilken mysig fredag och helg ni fick! Och tack för fina rara ord om min helg ;-)
  Ha en fin ny vecka!
  Kram/ Maria

  SvaraRadera
 8. Nu börjar det hända saker :) Ska huset ligga på den utgrävda nivån som grävmaskinen står på? Att ha någon på plats som man litar på måste vara A och O i en sån här process.

  Låter härligt att det snart är dags att börja på huset.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.