Sabelhagens olivlund

torsdag 4 januari 2018

Årets första tulpanbukett


I dag sken äntligen en liten blek sol över vår stad. Det är inte klokt vad jag har längtat efter solljus och uppehåll. Och idag var det dags efter flera veckor med regn, regn och olika nyanser av grått. 
Kunde inte motstå att köpa både rosa tulpaner och en liten primula i rosa/vitt när jag handlade på vägen hem. Blev så sugen på pastelliga färger. Årets första tulpanbukett står nu på köksbordet och ser sådär underbart krispig och vårig ut:). 


Som ni ser är det både jul och vårkänslor i vårt kök:) 
Hade tänkt plocka bort ljusstakarna, men äh de får vara kvar tills helgen. Det är ju en liten 'övergångsperiod' nu, eller vad man ska kalla det. Och jag är någonstans mitt i mellan:) 
Snyggaste Skeppsholmen oljelampa som tänds nästan varje kväll, har ett eget inlägg här om ni vill.  


Lykke är nyduschad med nytt schampoo och balsam, och fönad med hårtork till hennes stora missnöje. Kan det finnas något värre än att behöva duscha? Sötlök <3. Hon, och vi, ska vara med på My Dog (hundmässan) på Svenska Mässan nu i helgen, och då gäller det att vara snygg:). Vi ska stå i rasmontern på lördag. 
I rasmontern, eller rastorget, finns många hundraser representerade och allmänheten kan gå runt och se och fråga tusen frågor om olika hundraser. 
Det var ju på just rastorget på My Dog som vi fastnade för Field Spaniel. Så om ni är sugna på att köpa hund, så är My Dog ett ypperligt tillfälle att få mycket information från olika hundägare, och då kanske det känns lättare att komma fram till vilken ras som passar just för dig. 
Nu blir det kvällsfika med champagnete. Kram M3 kommentarer:

 1. Jeg synes først det nye år for alvor er begyndt når jeg har købt tulipaner :-) Der er ikke ret meget der slår friske tulipaner i januar!
  God fornøjelse på messen i weekenden. Det lyder som en god idé. Jeg har ikke hørt om lignende arrangementer i Danmark, men det findes måske.
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 2. Det er få ting som slår nye friske tulipaner! Vakker farge på de og på primula. Det er så mange fine av de. Lykke til med Lykke, og håper mange ser på henne!
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Härligt med vårkänslor från rosa, tulpaner och primula. Det är något helt visst :) Låter som en kul helg. Ska jag någon gång ha hund så blir det en stor och opraktisk sak - blå Grand Danois...

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.