Sabelhagens olivlund

torsdag 6 september 2018

Att börja planera för vår i trädgårdenVi har en hel del rådjur här i vårt nya område. 
De är närgångna och står och tittar på oss och blir inte rädda alls. 
Så det där med tulpaner blir nog lite svårt, jag vet ju hur besviken man blir när de späda tulpanerna börjar komma upp och sedan en morgon när man kommer ut så är de helt avknipsade av rådjurständer. Morrr! Så jag kommer mestadels ha narcisser här. Kanske blir det en kruka eller två med tulpaner på altanen som är 
inhägnad eller uppe på terassen på andra våningen. 
Jag har kikat igenom Zetas sortiment, och där fanns en hel del godbitar att välja bland. Men jag ser att man får inte vänta för länge för de tar snabbt slut. 
Jag kommer nog lägga en beställning i helgen, lökarna mår bäst av att komma ner i jorden nu i september, men det går självklart att sätta lök så länge det går att gräva. Jag har till och med grävt ner lökar runt juletid och det har fungerat utmärkt. I alla fall om man bor söderut så går det. 
Jag kommer vara försiktig i min beställning och bara ta tre eller fyra sorter. 
I och för sig sköter sig narcisserna själva när de väl är i jorden, men det ska vara smidigt, enkelt och inte en känsla av att jag måste gräva. Min trädgårdstid av överflöd är förbi:). Det kommer bli mera lagom nu, här i min nya parhustomt. 
En enkel anledning är att mitt himlastormande trädgårdsintresse har svalnat. 
Men jag vill ändå ha lite som sticker upp i rabatten när våren kommer. Det är en sån härlig känsla när de första lökarna skjuter upp. 

Om jag nu vågar mig på några tulpaner så tycker jag de här så supersnygga. 
Jag får köpa hem Trico Garden, det hjälper mot rådjur. Jag trodde ju inte jag skulle ha trädgård så snart igen, så den flaskan jag hade är nu på landet. 


 Är så svag för aprikos nyanser, så det kan hända det blir några krukor i rad på uteplatsen. 
Har svårt att glömma mina aprikos-koppar-gul-rosa rosor, så då kan väl tulpaner råda bot på min "aprikos-längtan" tillsvidare. 

 Nu kan jag inte sitta här längre och planera för våren i trädgården, med lökar, perenner och buskar. Det är dags att göra sig i ordning och gå mot bussen. Ha en fin torsdag 
Kram M 
5 kommentarer:

 1. Løker er jo helt fint å sette ned nå. Rådyr liker ikke narcisser, så de får nok stå i fred. Tulipaner er jo så fint, men de elsker jo rådyrene. Å plante de i krukke er nok smart ja.
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Det er nu skønt at have en have :-) Vi har brugt så meget energi på vores nye hus at det er først er nu vi begynder at se lidt på haven. Jeg ved ikke om jeg når det i år, men jeg har virkelig lyst til at lægge forårsløg. Jeg elsker narcisser som bare passer sig selv og kommer igen år efter år. Jeg er spændt på at se billeder fra jeres nye have.
  God torsdag til dig, Maria!
  Knus

  SvaraRadera
 3. Helt underbara narcisser och tulpaner. Lycka till med den nya trädgården och ha en skön helg.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig! Enkelt ska det bli och vara...hellre mycket av en sort en ett huller om buller av 10 sorter (som jag gjort förut!) Jösses vilken märklig trädgård jag kommer att flytta till, tror taklök kommer passa bäst där ha ha.
  Kramis från Titti

  SvaraRadera
 5. Jag älskar narcisser både till utseende och för doft :) Så jag gör tummen upp. Trico fungerar bra och visst behöver du några tulpaner ;) Zetas låter dyrt - har du aldrig testat Hallarnas trädgård vid partihallarna?

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.