Sabelhagens olivlund

onsdag 12 september 2018

Min nya trädgård

Här är min nya trädgård.
 Liten bergsknalle längst upp mot staketet och gräsmatta framför,  som breder ut sig åt båda hållen, så det är bara en liten bit av trädgården som jag fotat. Jag har inte ägnat många minuter åt att vara där ute ännu, det har varit fullt fokus på att komma iordning inne. Men det kommer väl så småningom, jag får väl rensa bort det värsta ogräset:). 
Det finns en del gräs som är värda att spara, men jag vet inte riktigt vad det är för sorter. Torkan har gjort att allt vissnat ner under sommaren. Jag ser att det kommer nytt här och var, men endel är dött också. Det finns nog inte så mycket växter där egentligen. 


  
Jag tänker mig en enkel trädgård med få sorters växter som planteras i grupper om kanske tre. Jag kommer sätta någon klematis med vita blommor längs med staketet för att lysa upp, de stora gamla ekarna ramar in fint men skuggar en del. Det blir nog också Gillenia, kaukasisk förgätmigej, kanske en vit pion, White Wings. Höstsilverax för de vita axen som doftar himmelskt gott. Kanske anisisop och salvia Caradonna. En vidjehortensia Annabelle också den för att lysa upp. 
Jag ska sätta ihop ett collage med eventuella växter senare. Men nu vet ni lite hur mina tankar går.  Bambu är ju aldrig fel 


Gräs som nog är Malepartus som växer ner mot grannen. 
Det är som en avgränsning eller tomtgräns kan man säga.  Allt det gula, vad det nu är för ogräs, ska rensas bort. 
Jag har beställt lite narcisslökar som jag ska peta ner här tänkte jag.  
Det blev även E N påse med tulpaner. Kunde inte låta bli. Trots att det stod ett rådjur och kikade in genom vårt köksfönster här om morgonen:). Jag får köpa Tricogarden och hoppas på det bästa:).


 Buskar (?) som jag ska behålla  Lykke är ute och spanar in trädgården. Lägg märke till tennisbollen framför hennes tassar. Hon älskar när vi kastar boll med henne. 

 Nu ska jag strax gå kvällsrundan med Lykke. Det blåser rejält här längs med kusten, så det blir jacka på. 
Sedan ska det bli gott med en kopp te när vi kommer in. Ha en fin mittiveckankväll
Kram M 


9 kommentarer:

 1. Hei Maria:)
  Så spennende med en helt ny hage, og det aat der ikke er så mye i den er jo et flott utgangspunkt.
  Gleder meg til å se hvordan du får det etter hvert.

  SvaraRadera
 2. Så kul med en trädgård där man får planera allt från början. Och vad fint med en bergsknalle där också, blir en väldigt fin detalj i trädgården.
  Låter jättefint med de växter du skriver, skall bli så spännande att se sen.
  Ha en fin kväll!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Jeg er sikker på at jeres have bliver smuk, Maria, for du har sans for haver! Og jeg kan faktisk forestille mig hvordan de planter du nævner, kan blive fine sammen.
  Måske kan du lægge tulipanerne i en krukke og have dem helt tæt på ad huset. Så tør rådyrene måske ikke æde dem :-)
  Fortsat god aften til dig!
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 4. Det skall bli spännande att se din nya trädgård. Förutsättningarna är ju goda och kunskapen har du ju sedan tidigare. Lycka till.

  SvaraRadera
 5. Skall blir roligt att följa din resa i denna trädgård! Maleparthus, som du hade i din förra trädgård, kul att det fanns här med! Är så glad över min som börjar växa på sig nu! ("upptäckte" ju den första gången inne vid dig!)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Du är så duktig på växter! Jag skulle sagt "där tänker jag mig något vitt, något högt, något storblommigt"...typ... ;) Det kommer bli hur bra som helst! Hur stor är tomten? Men visst är det ett parhus, eller minns jag fel? Har ni staket mellan er och den som bor vägg i vägg eller delar ni tomt.
  Kram och ha en fin helg. Vi åker till Bohus, ska bli hur skönt som helst. Behöver lite avkoppling nu.
  /Maria

  SvaraRadera
 7. De siste buskene ligner på Pieris. De er veldig fine. Du kommer til å få deg en fin liten hageflekk der. Kanskje du også får plass til noen roser :)
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 8. Hei!
  Så spennende å ha en liten hageflekk. Du kommer helt sikkert til å få det veldig fint.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 9. Åh vilken bra trädgårdsinspiration! Jag hade tänkt plantera nånting i vår trädgård nu under hösten men så tänkte jag hoppa ändå men nu så kanske!

  Kram Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.