Sabelhagens olivlund

torsdag 20 september 2018

Höstfärger
Jag och Lykke gick en så skön runda vid havet i går. Jag fick plockat en bukett med vass, och Lykke stod intill och undrade lite vad matte höll på med. Jag fick liksom stå i ett dike på andra sidan gångbanan och sträcka mig i min fulla längd för att nå. Visst fanns det vass på närmre håll, men de var mer gula i sina strån och det ville jag inte ha:) 
  Många stopp för att fota och knipsa av vasstrån blev det:). 

Lykke har full koll på vart vi går, hon har ett grymt lokalsinne, och vet precis vart vi går i förhållande till vart de bästa hon vet bor, hennes Mamma Sessan och äldre syster Molly. När vi började promenaden fick jag dra och locka med mig henne, hon är lite seg på att promenera just nu. Och när vi kommit en bit på väg insåg hon att 'vi kunde vara på väg hem till dom bästa'. Då gick hon snabbt som sjutton:) Vilket vi ju inte var, men det behöver man ju inte låtsas om. Så när vi skulle vända om och gå hemåt igen, då ville hon inte alls. För att om vi fortsatt längre hade vi strax kommit hem till Sessan och Molly. Så jag fick 'släpa' med mig henne hem också:). Heltokig promenad;). 
  En skön gråmulen dag vid havet


Vilka maffiga höstfärger som kommer med full kraft nu. Det går inte att blunda för att hösten är här. Visst har vi haft 17-18 grader de senaste dagarna, helt underbart. Men det är ju inget man kan förvänta sig att det ska vara nu, när vi är över hälften in i september.  I går kväll kändes det som fredag (?!), men det var det ju inte alls. Önsketänkande:) Torsdag idag, och vi gör det bästa av denna dagen. 

Kram M 
4 kommentarer:

 1. Vakre bilder, Maria! Fargen på nypene er så intens. Ha en fin torsdag :)
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Hei!
  Flotte bilder. Ja, nå er høsten på vei. Har har det virkelig blåst.
  Ha en fin torsdag!
  Klem Anne

  SvaraRadera
 3. Der er altid smukt ved havet. Også om høsten og i gråvejr. Skønne billeder du tager, Maria!
  Hun er vist en værre én der gerne vil bestemme, hende Lykke :-)
  Og i morgen er det fredag :-)
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 4. Så härlig hon är söta Lykke! <3 Kan förstå hur förvånad hon blev när ni helt plötsligt skulle vända, ungefär som hon sa hur tänkte du nu matte!? ;)
  Jättefina bilder, så härligt att se förändringarna i naturen när det blir höst!
  Ha en fin dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.