Sabelhagens olivlund

fredag 9 mars 2018

Fredag och söta violer i köketVeckans bästa kväll är här, den efterlängtade fredagen. Vi möttes upp på stan jag och Daniel, jag tog spårvagnen till stan efter jobbet och uträttade några ärenden innan jag blev "upplockad";). 

Det vårigaste jag vet, violer och kungsängsliljor att sätta på köksbordet fick följa med hem. Gick förbi tébutiken och köpte champagneté, och i en annan butik fick vi komplettera med "alkoholhaltig citron" för att annars gå det ju inte att göra Cosmopolitandrink:). Så mysigt att strosa runt där på stan en stund och insupa fredagsfeeling. 

 Har inte haft violer inne förut, men det står att de ska blomma från mars till november i sol och halvskugga både ute och inne. Tål inte frost, så de får ju hur som helt bli kvar inne ett tag till. 
Ja vi får väl helt enkelt se hur det går med den saken:). I vår gamla trädgård hade jag tillslut lyckats med att kungsängsliljorna spridit sig och bildat en stor rugge. Kungsängsliljor i både rosarutigt och vitt. Så nu gäller det att börja om på ny kula. Jag tänker plantera ut dessa på landet sedan. 

Här och här finns mer om kungsängsliljor och andra vårblommor från min gamla trädgård om ni vill se. 


En jättegod middag med grillade hemmagjorda hamburgare med goda tillbehör har vi ätit och oj vad mätta vi blev. 
Så skönt att sitta kvar vid köksbordet och lyssna på (kroatisk) musik, ett glas vitt och titta på de sprillans färska bilderna från Marina som har kommit. Oh my det är spännande, ni kommer att få se...:) 

Ha en mysig fredagskväll och helg Kram M5 kommentarer:

 1. Hei Maria!
  Så fint dette var. Det er deilig å skape vår inne. Fredagskvelden er godkvelden.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 2. Fredagsfeeling...den bästa!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Kungsängslilja i kruka är dubbelvinst. Glädje nu och sen :) Kan inte bli bättre.

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. these lovely violets, I can not wait until spring :)

  SvaraRadera
 5. Det lyder hyggeligt, og det ser hyggeligt ud, Maria! Violerne holder meget længe inden døre, er min erfaring, så dem skal du nok få glæde af :-) Kungsängsliljor hedder vibeæg på dansk. De er så fine! Og det er jo ren win-win at man kan have dem inde først og siden lægge dem i haven.
  Fortsat god weekend til jer!
  Knus fra Nana

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.