Sabelhagens olivlund

söndag 26 augusti 2018

Att ha tänt allra första brasan i kaminen


Regnet vräkte ner och åskan kom och gick. I fredags kväll tände Daniel första brasan i vår fina kamin. Är så glad över den, och vi har nästan väntat på lite regn och rusk så vi kunde premiärtända den:).
Och så himla mysigt det blev. Att sitta framför brasan på fällen och känna värmen och höra knastret.  Vi har alltid velat ha en kamin, men det blev aldrig av att vi installerade en i vårt gamla hus. 

Tänka att vara ute en kylig vinterdag med Lykke och sedan gå hem och tända kaminen och börja fixa med middag,  skön mjuk musik i bakgrunden. Dofter som sprider sig och ett glas gott till det. Kan vänja oss vid det:). 
Det kommer bli många mysiga stunder framför brasan här hemma framöver. 


Ännu en solig dag, underbart.
Morgonrundan och frukost är avklarad, så nu ska vi fixa iordning oss och åka ut en sväng och avverka några ärenden. 
Har sett lite inredning jag vill kika närmare på, ska ge mig på att inreda allrummet på övervåningen. Vi har aldrig haft ett så stort och ljust rum förut (som inte är vardagsrum), så det ska bli roligt. 
Svårt bara att bestämma sig åt vilket håll det lutar stilmässigt. 
Jag är både sugen på rottingfåtölj samtidigt som sammet också lockar, ja ni hör ju;) Gäller att tänka efter noga nu så det blir som vi vill ha det. Ha en fin söndag Kram M 

2 kommentarer:

 1. Det ser jo så fint ut, og godt å kunne tenne opp i kaminen nå. Det går mot høst enten vi liker det eller ikke. Flott ovn!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Hei!
  Det er som å ha et bål i stua. Å se inn i flammene er deilig.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.