Sabelhagens olivlund

onsdag 1 augusti 2018

Sabelhagens trädgård


Torrt, torrt i Sabelhagens trädgård, men solbruden blommar tacksamt. 
Jag har en liten rabatt utanför vårt annex, och där blommar nu solbruden, blodtopp, en sommarrudbeckia och septembersolrosen. 
Lite guldgula hösttoner, för det var ju egentligen meningen som en sensommar-höstrabatt, men allt är ju så mycket tidigare i år. Men vi njuter av den blomning som är. 

Skulle gärna ha andra färger på solbruden, vet att det finns en snygg röd och en helgul, kanske ska ta och kika in hos någon plantskola på nätet. 
Blodtopp 
Är den inte söt i all sin enkelhet? 


  En sommarrudbeckia tror jag den heter. 
Den är perenn 


 Septembersolros 
Tog med en liten planta från huset och den har tagit sig fint 


  Vi har badat på morgonen, och de är så otroligt skönt att gå en morgonrunda och sedan slänga sig i det blå glittrande havet. Simma lite och sedan gå hem och äta frukost. 
Me like :)  Kram M 

4 kommentarer:

 1. Så fine blomster du viser! Solbruden er så fin. Jeg har tre forskjellige, men alle er gule eller gulbrune/røde. Den ene jeg har kjøpt som er helt gul er nå 1,50 m høy. Jeg visste ikke at de kunne bli så høye.
  Ha det godt.

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Så godt det blomstrer i ditt lille bed. Solbrud er min absolutte favoritt i hagen. Jeg har tre stykker stående rundt omkring og de tåler denne varmen vi har godt. De danser så vakkert i all sin prakt.

  Alt godt.
  Jannicke

  SvaraRadera
 3. Roligt att du har kvar lite planteringar... Och bra att allt är tidigt så du får se det under semestern :) Morrondopp är härliga det tog vi ofta förr före frukost när jag seglade.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.