Sabelhagens olivlund

söndag 23 september 2018

Lite inredning - så här tänker jag






I går var vi runt i några inredningsbutiker och kikade på taklampa och ett skåp till vardagsrummet. Det finns så mycket fint, men det gäller ju att hitta det som passar in och har rätt stil. Och gärna rätt pris också;). 
Oh my vad svårt detta är:). 
Vitrinskåpet ovan är från Slettvoll och vår absoluta favorit. Det hade blivit så himla fint i vårt vardagsrum. 

Vi åkte till butiken Svenssons i Lammhult och föll för denna supersnygga taklampa från Gubi. Helt klockren ovanför matbordet. 




 Här är en av de första bilderna från vårt vardagsrum, och där ser man tydligt att den vita väggen blir väldigt vit, stor och tom. Så det är där vi vill ha ett vitrinskåp på vänster sida och en större grön växt vid sidan om. Och tavlor, minst tre stycken större. 






 Ovan är en bild på en liknande taklampa, det är stilen vi är ute efter. 
Och pallen på bilden skulle jag så gärna vilja ha under vår tv. Man skymtar vår tv till vänster i bilden nedan). Den uppmärksamme kanske ser att det är samma tyg (fast större mönster) som vi har i våra nya kuddar i fåtöljerna. 




Här är vitrinskåpet igen, men fotat med min iPhone i butiken. 




Så denna söndag sitter jag och funderar över vårt vardagsrum. Vi är på god väg att få till det som vi vill, älskar takhöjden och rymden. Äntligen ett vardagsrum som vi tycker jättemycket om. 

Ytligt och härligt inlägg, jag vet. Men varför inte:). 
Jag tycker om inredning och vill gärna ha med det här på bloggen. 


Tack gulliga ni för all respons jag fick på mina problem med bloggen, jag har uppdaterat och hoppas det hjälper. 



Ha den bästa söndagen





Kram M 














7 kommentarer:

  1. Så snygga saker. Lampan ni föll för är verkligen jättesnygg. Lite kul när jag först titta på bilderna innan jag läst texten och tänkte att den pallen har samma mönster som kuddarna i fåtöljen. Den är verkligen jättesnygg också, det är så kul med inredning!
    Vi behöver nya möbler i vårt vardagsrum men har så svårt att bestämma mig för vad vi skall ha. Rummet är inte så stort så man vill inte att det skall kännas övermöblerat samtidigt som man vill att det skall finnas plats för några att sitta också.
    Önskar er en fin söndag!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så kul med inredning, roligt att du gillar sakerna vi "valt". Men nu såg jag att taklampan fanns i Sea Grey (ljusare grå)också, i en annan nätbutik (Royal Design). Så nu får jag fundera ett varv till ;). Men svart är nog ändå bäst, mer stilrent.
      Lycka till med ert val av möbler, det kan vara svårt att hitta och bestämma sig för en stil man gillar och som känns hållbar.
      Det finns ju många fina nättare soffor och fåtöljer.
      Kram och ha en fin dag

      Radera
  2. Jeg elsker også at indrette :-) Jeg kan godt forstå at I gerne vil have et vitrineskab. Vi har faktisk hele to i vores spisestue :-)
    Lige nu går vi og overvejer hvordan vores køkken skal renoveres. Det er sjovt, men også udfordrende.
    I dag lapper billederne ikke ud over sidebaren :-)
    Dejlig søndag til jer, Maria!
    Knus fra Nana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nana. Visst är det kul med inredning :). Vi har alla vinglas och whiskyglas i köksskåpen nu, så ett vitrinskåp behövs:).
      Åh så spännande med köksrenovering, men samtidigt också tidskrävande och många beslut som man ska ta. Vi gjorde ju det två år innan vi flyttade från huset.
      Jag har varit noga med att få till rätt storlek på bilderna, så nu hoppas jag det ska fungera framöver. Tack:)
      Fin söndag till er också.
      Kram

      Radera
  3. Det blir snyggt! Du kan det där :) Ja jag klurar på hur allt blir i det "nya"/gamla huset...både inredning och trädgård är ju så kul men jag har tappat stinget ha ha!
    Nåja, ha en skön söndag nu...
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti. Tack :). Du kommer säkert igång igen när du hittat hem, slappnat av och fått bott in dig. Du har en jättemysig stil.
      Ha en fin söndag
      Kram

      Radera
  4. Vad roligt att få ser hur ni inreder, liksom hotellkänsla över er stil! 👍 Du har rätt att den väggen behöver lite möbler och tavlor, du får säkert till det!
    Ha det gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.