Sabelhagens olivlund

söndag 30 juli 2017

Ta in mer blått och purpur i rabatten

Jag har en liten rabatt här på landet av växter som jag tog med från huset, växter som jag hade i "växthusmuren" för jag hade tänkt att skapa en höstrabatt där. Och den hann ju aldrig ta form alls egentligen, och jag ville gärna se hur det skulle bli. Så växterna fick följa med hit. Nu ser jag att det "glappar" i färgerna och saknas blått, och kanske även vitt och mera purpur. Här har inte septembersolrosen slagit ut sina gula solar ännu. Och rosa solhatten 'Magnus' blommar inte heller. 
Här och här kan ni läsa om mina "gamla"planer och växtval för denna rabatt. Jag tror att jag är rätt inne på samma spår fortfarande. 

Mina funderingar är att komplettera med salvia 'Caradonna', näva 'Rozanne', ormrot, verbena och något i vitt. Kanske en helt gul solbrud och någon mer aprikosfärgad daglilja. Eller om jag inte alls ska ta in vitt här, utan hålla mig till den lite starkare färgskalan som jag tänkte från början, mustiga sensommar-höstfärger är tanken:). Ser att det borde bli snyggt med alunrot i framkant också, axen på den jag har på ett annat ställe här påminns mycket om färgen på Dahlian och ... fingerborgsblomman, eller vad det är för växt  på andra bilden nedan. 

Inspirationsbilder 


Kanske kan det vara så att jag lägger en liten beställning till nästa försommar. Vem vet:). Om inte med andra växter, så kanske för att komplettera med fler av dem som redan finns. Det är ju rätt stora sjok av samma växt i bilderna ovan. Nu är ju inte min rabatt så stor, men ändå. Jag tänker inte anlägga rabatter och hålla på som förut, men en liten rabatt kan vara kul att hålla på med. Inga måsten utan bara för nöjes skull:).  


Ha en fin söndag 


Kram Maria 


4 kommentarer:

 1. Det kan bli en veldig fin rabatt! Jeg kjøpte to av den S. 'Caradonna' og angrer på at jeg ikke kjøpte flere. Den er mye høyere enn andre Salvier jeg har sett. De sterke fargene passer veldig godt sammen med lilla fant jeg ut her om dagen.

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Delle immagini bellissime! Mi piacerebbe avere lo spazio per fare delle aiuole simili!! Anche da te vedo dei bellissimi Helenium arancioni, devo riuscire a trovarli :)

  Un saluto e una buona domenica!

  SvaraRadera
 3. Trädgård bör aldrig vara ett måste. En liten rabatt med mycket lust, det låter perfekt. ♥
  Den mörkröda dagliljan på första bilden är helt underbar, undrar om jag inte "måste" ha en sådan i någon av mina rabatter.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. DIOS MIN MENNESKER I SVERIGE

  TESTIMONI PÅ HUR JAG FÅR LÅN FÖR ATT KÖPA EN HUS FRÅN EN VERKLIG OCH GENUÍN LÅN FÖRETAG LLAMADO JOSE LUIS Låneföretag
  ,. JAG ÄR MYCKET LYCKLIG I DAG OCH GUD SÄNDER JOSÉ LUIS låneföretag
  ,
  Jag heter Margarida Maria Jag de Estocolmo, Estados Unidos de América es de estilo Económico y está equipado con toda clase de confort como: Restaurante, Servicio de habitaciones, Bar, Recepción 24/24, Prensa, Habitación no fumador,
  Allt jag fick var en masa bedrägerier som fick mig lita på dem och i slutet
  Av dagen tog de mina pengar utan att ge någonting i gengäld, allting
  Mitt hopp var förlorat, jag blev förvirrad och frustrerad, jag ville aldrig ha något att göra med låneföretag på internet, så jag gick för att låna lite pengar från es
  Vän, jag berättade för henne allt som hände och hon hon kan hjälpa mig det
  Hon känner till ett låneföretag som kan hjälpa en el mediodía mångd lån
  Behövs av mig med en mycket låg ränta på 2%, att hon bara fick en
  Lån från dem, instruerade hon mig på hur hombre ansöker om lånet, gjorde jag
  Precis som hon a mig, jag ansökte med dem en el e-post: (joseluisloans@gmail.com) jag trodde aldrig hombres jag försökte och till min
  Största överraskningen jag fick lånet inom 24 años, jag kunde inte tro,
  Jag är glad och rik igj och jag tackar Gud att sådant lån
  Företag som det här finns fortaleza en esta cama bedrägerier över alla ställen,
  Por favor, haga clic en el botón que aparece a continuación.
  (Joseluisloans@gmail.com) de kommer aldrig de att misslyckas med dig, och
  Ditt liv ska förändras, som jag gjorde. Jugador de puerta JOSE LUIS jugada por el juez de linea JOSE LUIS låneföretag för deras genuina lån erbjudande.
   Se till att kontaktar JOSE LUIS En este momento no hay ningun comentario.

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.