Sabelhagens olivlund

lördag 15 juli 2017

Nu är det på riktigtVårt möte med arkitekten på tomten gjorde att nu känns det att DET ÄR PÅ RIKTIGT. Ritningarna som vi har på papper kommer förverkligas och i sinom tid kommer VÅRT  fantastiska egna hus stå där. PÅ RIKTIGT.  Det känns helt galet overkligt. När spaden sätts i marken, eller rättare sagt när stora vägen kommer stängas av för att murar ska göras då är vi i gång. Det kommer ske i oktober-november I ÅR. 
Det bubblar inombords när jag tänker på det. Ä N T L I G E N! 
Nästa sommar kan huset vara stomrest med tak och ytterväggar, vi kan se poolen och hur utemiljön kommer vara. All struktur kommer vara på plats. Amazing! 
Torktid över sommaren och sedan kör vi igång igen höst 2018. Med isolering, innerväggar, el, vatten, puts, golvvärme och sedan finliret med kakel, kök, badrum. Oh my så spännande. Måste nypa mig i armen för att fatta att det är sant:) 


Daniel och arkitekten diskuterar hur murarna kommer vara. 
Vi mötte en 'laid back' semesterarkitekt:). Som annars är strikt klädd med skjorta och finbyxor:). Skönt semestermood helt enkelt:)


Det här kommer vara vår utsikt varje dag, att sitta på morgonen och äta frukost och blicka ut över detta. Kan vänja mig vid det:) Det blir nog en sväng in till Trogir för att äta middag i kväll när det  svalnat av lite:). Har ett sug efter att besöka vår favoritrestaurang, Kamerlengo. Sommarkram från Maria 
13 kommentarer:

 1. Så kult da! Det høres ut som en drøm, ja, og jeg kan forstå at det bobler i magen.
  Ha en fin helg, Maria!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. UNDERBART!!!! Ja, ibland måste man nypa sig i armen flera gånger, faktiskt! ;) =)
  Amazing utsikt vännen! Kan lätt se mig sitta där tillsammans med dig och äta frukost och njuta av utsikten under tiden som vi babblar på om allt möjligt! Saknar er, känner jag.... Vi måste försöka ses när vi får tillträde till vårt hus...
  Kram på dig och ha de bäst vännen!
  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du/ni är så välkomna. Vill gärna se oss där tillsammans, och även i Bohuslän.
   Kram

   Radera
 3. Så spännande och härligt att er nya hus är på gång! Att läsa om ert hus och er vistelse i Kroatien är verkligen roligt och inspirerande. Vi funderar faktiskt på en charterresa till Kroatien i höst eller till våren och har börjat titta litet på olika orter. Hvar, Brela....... Tar gärna emot tips. Hur är det att hyra och köra bil i Kroatien? Är trafiken någorlunda 'städad' för två pensionärer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns fantastiskt och overkligt. Kul att du gillar att läsa om det och att ni vill resa hit. Gör det:). Vi har varit på ön Hvar 2-3 gånger, men bara över dagen. Det är jättefint, och många väljer att åka dit. Hvar når man med båt från Split, tror den tar 2 timmar ungefär, sedan en bilresa/transfer till andra sidan ön som är mest populär.
   Brela har vi bara åkt förbi, men det ser jättemysigt ut. Nära där ligger Barska Voda som också ska vara bra. Vet att Bloggaren Helens Enkla Vardag är där nu, gå in på hennes blogg och kika:). Makarska är lite "Too much" för mig, men det beror ju på vad man gillar och uppskattar. Sedan finns Omis också, men där har vi aldrig varit. Alla de här små byarna/orterna ligger söder om Split. Vi håller ju till 3 mil norr om Split i Marina. Mellan Split och Marina ligger trevliga Trogir. Där är vi ofta, men vet inget om hotell och så. När vi flyger och hyr bil gör vi det på Splits flygplats. Antingen om vi bokat hemifrån via nätet eller på plats. Det är helt okej att köra här nere. Vägarna är bra, och de kör städat. Visst finns det undantag men det gör det ju överallt:)
   Hoppas detta var till en liten hjälp:)
   Lycka till och hoppas resan blir av.
   Kram

   Radera
  2. Tack för snabbt svar med information. Hoppas också att resan blir. Det var min man som föreslog Kroatien så oddsen är goda! Ha en fortsatt skön semester i Marina!

   Radera
 4. Hei!
  Så fint at dere kommer i gang med drømmestedet. Gratulerer og lykke til!
  Klem Anne

  SvaraRadera
 5. Vilket paradis! Har bara hört av alla som åker dit att det börjar bli så dyrt allting, är det så??!
  Lycka till med husbygget nu, lär bli sååå trivsamt :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti. Tack :). Njae jag kan nog inte hålla med om att det är dyrt. Vi köpte pizzaslice och ostkaka till lunch idag och det kostade 50kr för 3 pers. Vi "brukar äta" middag på kvällen för ca 400kr/3 pers med dricka (öl/vin/cola).
   Sedan är det klart att det finns dyra restauranger här också:). Ett vitt "lantbröd" i mataffären ligger på 10kr.
   Kram

   Radera
 6. Grattis! Nu börjar det hända saker! Vet ju att det varit många turer för er och en lång väntan att få bygga ert efterlängtade hus. Kul att se bilder från Marina. Vi passerade ju där när vi varit på semester i Trogir och vände hemåt igen. Härligt land, Kroatien!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 7. Underbart Maria! Vad glad jag blir för er skull att det ÄNTLIGEN lossnar och händer något konkret. Superspännande!!! :)
  Hoppas ni har det skönt och kopplar av, nu har vi också ledigt och det blir snart långfrukostar här också. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.