Sabelhagens olivlund

onsdag 13 februari 2019

Vass har flyttat in i vardagsrummet


Vassen jag plockade på promenaden i höstas, har nu fått komma fram igen. Den har bott i tvättstugan över vintern (jag veeet, det är vinter kvar, men ni fattar:)). Nu står den på "sin plats" på det lilla sidobordet mellan fåtöljerna. 

Och om jag i höstas tyckte att detta var klockrent och helt rätt vet jag ärligt talat inte längre om jag tycker så... 
Känns lite spretigt, eller? Lite hårt intryck? 
Jag vill helt klart ha någon växtlighet i vas där, det känns så tomt annars, men frågan är vad... och i vilken slags vas... 

Jag vill gärna plocka in naturen och vass är ju så himla bra. Håller länge och behöver ingen skötsel. Kanske kan jag plocka in några kvistar med körsbär senare i vår. Nu har jag ju inte jordens koll på vart det finns körsbärsträd häromkring men ändå:). Man kan ju inte klampa in i någons trädgård och börja knipsa grenar:). 

Får fundera vidare, och jag tror jag vet vart jag kan hitta inspiration. Har ju några favoritbutiker som brukar leverera när man inte riktigt vet vad man vill ha, eller hur man vill ha det:).
Men så länge får det vara som det är nu. Det är ju inte helt fel:). 
HÄR och HÄR kan ni ser hur det såg ut i höstas, när vassen var helt nyinplockad.  


Idag linkar jag iväg mot bussen och jobbet igen, hoppas att det går bra och foten inte börjar värka. Jag har ju inget stillasittande jobb precis:). 

Det blåser och en blek sol visar sig 
Kram Maria 

2 kommentarer:

 1. Hej heeeeej...
  Åååå...det är SÅ SÅ fint hos er...å jag tycker vassen passar fint där. Hade du bott här hade du kunnat tjuva körsbär hos mig..;) Då hade jag kanske fått ändan ur själv att ta in..;) Har tänkt det nu ända sedan nyår..haha...men än så länge har inget hänt..
  Å stackars stackars dig med foten... En stukning kan ju ta lång tid på sig att läka ut. Underbara bilder från ert hav som vanligt.
  Kraaaam Katarina

  SvaraRadera
 2. Åhh nej vad trist med foten. Hoppas att du repar dig snabbt. Sååå trist att ha ont och vet precis hur det är. Vass och andra torkade växter är så tacksamt och passar ju så fint in hemma hos er! KRAM //Tina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.