Sabelhagens olivlund

torsdag 28 februari 2019

Hunden är vännen som du inte visste att du behövde - men sedan aldrig klarar dig utan
Rubriken på dagens inlägg snodde jag från nätet, jag tyckte det stämmer rätt bra. Inte visste vi när vi köpte hund att det skulle berika vårt liv på så många sätt, och att det var så socialt att ha hund. Man får en så härlig kontakt med sin hund och dom är så kloka och förstående och kärleksfulla. Men dom tar också plats i ditt liv och blir som en familjemedlem som också vill ha sina behov och intressen tillgodosedda. 
Hunden är väl människans bästa vän, tycker hundägare i alla fall. Men det gäller väl för alla husdjur. Men nu är det ju hunden som jag relaterar till:).  

Att köpa hund är ett stort steg, i alla fall var det så för oss. Vi funderade i nästan tre år, innan rätt läge i livet kom och rätt förutsättningar vilket gjorde att vi bestämde oss. 
Det var på hundmässan My Dog som vi fick upp ögonen för rasen Field Spaniel. En fantastisk ras som vi har fallit handlöst för. 
För oss var det såå rätt att Lykke kom till oss. 
Som 10 veckor gammal valp kom hon och blev vår trofasta vän. 
Vi tvekade inte en sekund på att ta med henne, 7 månader gammal, till Marina för första gången. 240 mil i bil, och två hotellnätter klarade hon utan problem. Så jag köper inte det alls att man blir så begränsad när man har hund, det blir vad man gör det till. 

Nu är vår prinsessa drygt 6 år. 
Och hon är en självklar del av familjen. Hänger med på allt och älskar att jaga tennisboll. 
Sötaste kloka Lykke <3. 
Jag bara måste säga, egentligen som en påminnelse till mig själv;).
I går morse gick det F Y R A rådjur precis utanför köksfönstret. Gah!! 
Köp aldrig aldrig tulpanlökar och sätt direkt i jorden i trädgården här. Ha dom endast i kruka på terassen på framsidan som har en hög häck runt. 
Rosor? Vill gärna ha, men då får det vara dom taggigaste skönheterna. Kanske att det stoppar dom i jakten på knopparna. Jag vill till sist säga Grattis till alla Marior på namnsdagen. 
Maria-dagen bjuder på underart soligt vårväder. Jag säger att det är vår, även om det är först i morgon enligt almanackan:). Kram M 5 kommentarer:

 1. Ja, hunden er da virkelig menneskets bedste ven. Det synes jeg i hvert fald også :-) Jeg har altid haft både kat og hund, og jeg holder også meget af katte (og høns og heste og ...), men der er ingen dyr man kan have så tæt en forbindelse som en hund (synes jeg), og jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden hund. Jeg kan godt forstå at I er vilde med søde, kønne Lykke!
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 2. Så fint skrivet om allt det underbara som man får med att ha hund och er fina Lykke. <3
  Har aldrig ångrat en sekund att Joji kom in i vårat liv, han betyder verkligen allt och ger oss så mycket glädje!
  Stort grattis på Maria dagen och tack för grattis hälsningen, heter Maria i andranamn. :)
  Ha en mysig kväll!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Ja, sånn er det mok bare uansett hvilket husdyr en har. Men jeg forstår deg så godt for før har jeg hatt hund i nesten 12 år. Det er uansett et problem samme hvilket dyr en har, nemlig når de dør. Jeg gråt i tre døgn når vår elskede hund en Golden retriver døde. Men sorgen er like fæl når kattene dør, så sorgen er like tung da. Det må en tenke på når en skaffer seg dyr. De lever så kort tid i forhold til oss mennesker dessverre. Jeg har bare en kur hver gang er dyr dør, og det er å skaffe seg et nytt :)
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Tack för grattis, heter ju Maria i andranamn ;) Och Grattis till dig!! Förstår din känsla för Lykke, jag känner likadant för mina djur!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Hei Maria!
  Jeg husker godt tvilen dere hadde om dere skulle ha en hund. Når det er bestemt, er hjertet fylt. De blir en del av deg. De er avhengig av deg på en spesiell måte, som gjør at du knytter deg himla sterkt.
  Det er godt å lese om andre som føler det på samme måte. Klem Anne

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.