Sabelhagens olivlund

tisdag 20 december 2011

JulgranskulorHalloj 


Jag älskar när det är dags att ta in granen. Förra året var vi riktigt sent ute, och höll nästan på att bli utan. Jag har för mig att vi fick den billigare för den var bland de sista granförsäljaren/bonden hade kvar innan han skulle packa ihop och åka hem för i år. Men granen var riktigt snygg trots att den var kvar bland de sista, ett oupptäckt guldkorn;)). 


Detta skulle inte hända i år igen, utan nu skulle vi vara ute i god tid. Så redan förra helgen köptes granen och vi tog tom in den samma kväll. Sambon såg lite frågande ut...ska vi redan ta in den...? Japp, i år ska vi njuta av den riktigt länge. 
Och vad gott det luktar med gran! Så naturligt och härligt. Men en liten miss blev det i år också, fööör liiiite kulor tycker sonen! Förra året välte nämligen granen på julafton 1 timme innan släkten skulle komma. Panik, och flera kulor gick tyvärr i krasch, och sedan band sambon fast granen i väggfästet till tv'n. De visade sig att det var en spricka i julgransfoten som gjorde att den tippade. Så i år har vi en mycket kraftigare och stabilare fot. Jag hittade den på vinden, visste inte alls att vi hade den. Trevligt med sådana överraskningar. 


Vi brukar köpa julkulor på rea efter jul, så det kommer vi göra även i år. Jag tycker julkulorna från Sia är så fina. 
Undra hur länge till sonen kommer tycka det är kul att shoppa kulor med mamma?? Länge till hoppas jag:))). Jag laddade ner ett collageprogram i går, men det blir inte som jag vill. Jag vill arrangera ihop collaget själv, men här gjorde programmet allt. Jag har Mac. Får fortsätta att pröva mig fram. Tack alla för hjälpen. 
Funderar lite på att ändra utseende på bloggen, kanske något för jullediga dagar:)). Jag har verkligen nedräkning här... 
Ha en fortsatt skön tisdagskväll! 22 kommentarer:

 1. Ler lite smått åt din granberättelse...kan se det framför mig ;). Vad kul att kunna göra collage! Skulle vilja förändra utseendet på bloggen jag med, få det lite proffsigt. Men än orkar jag bara tänka tanken, för mycket skrivklåda och alldeles för lite tid. Din blogg tycker jag är så vacker redan nu! Julkramar och önskan om den varm och fröjdefull jul till dig och dina nära - Marie

  SvaraRadera
 2. Hei Maria:)
  Stilig collage du viser :)..lurt å kjøpe kuler på salg...det er jo så mange fine....OG du...ingenting lukter så godt som GRAN..!
  Vi..(jeg) bruker mange små grantrær isteden for et stort...men lukten...fantastisk:)
  God kveld videre,Maria:)

  SvaraRadera
 3. Jättefina kulor! Älskar att klä granen men jag är nog lite mer traditionell och tar inte in den innan den 23:e :-) Ska bli otroligt spännande att se hur Fabian reagerar när han ser granen i år, förra året var han ju så liten.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Vi brukar ta in granen ungefär en vecka innan jul för jag tycker det är så mysigt att ha den inne....mysigheten avtar framåt nyår tycker jag.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 5. O nej, att granen välter har jag bara varit med om en gång. Kompisens barn snodde in sig i sladden och välte hela granen, panik utbröt..
  Inte nog med det så sprang hon runt i hela rummet och gapskrattade! Hej o hå, vilken julafton det blev..
  Fina kulor, gillar färgerna!

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Det blev ett inlägg med mycket julkänsla med alla fina bilder som julkort!
  Ha en riktikt god jul helg
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Ja visst är det roligt att få ta in granen! Tråkigt att granen välte och det gick sönder kulor. Jag var och köpte julgranskulor idag, de hade rea på ica redan innan jul här.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Helt rätt tycker jag att ta in garnen lite tidigare så att man hinner njuta av den.
  Jag skall också fynda lite kulor hade jag tänkt.

  Ha en skön JUL om vi inte hörs innan.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 9. Min 17-årige son kan fortfarande nedlåta sig till att shoppa julkulor med mig, men nu är det mest jag som säger nej, eftersom de han kommer dragandes med är alla svarta eller mörkt grå, och där känner jag att kvoten är full. Jättesnyggt med collage, låter som ett roligt program att leka med, perfekt under lediga juldagar.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Vill också prova på collage, har inte kommit dit ännu... lycka till med granen i år:)
  Kram

  SvaraRadera
 11. Här har vi gjort lite olika från år till år.
  Egentligen "ska" man väl hålla sig till den 23:e, men det har hänt att vi varit mycket tidigare med att ta in den än så. För det är ju nu före jul som man är så glad åt den...
  När jag var barn skulle det dock ha varit helt otänkbart att ta in granen tidigare än på kvällen före julafton. Och det var ju en alldeles speciell känsla...

  Hoppas granen står stabilt i år! :)

  Många kramar till dig! // AH

  SvaraRadera
 12. Visst skall det bli skönt med jullediga dagar, längtar...men än är det en arbetsdag kvar...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. När jag var barn så var det absolut otänkbart att ta in granen tidigare än kvällen före julafton!
  Nu som vuxen har jag faktiskt kunnat vara lite flexibel - ibland har granen varit på plats långt innan, ibland väntar vi till den 23:e. Just i år har vi bara inte hunnit ta in någon gran ännu, så det blir lite som det faller sig från år till år!

  Ajajaj, en vältande gran just före gästernas anländan...Hoppas granen står stablilt i år! :)

  Kram på dig! // AH

  SvaraRadera
 14. Mysiga bilder. Så mycket fint pynt ni har.

  Önskar dig en riktigt GOD JUL!

  SvaraRadera
 15. Tycker collagebilderna blev jättefina och vilka enormt vackra julgranskulor du/ni har.

  Önskar dig en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
 16. Och jag som inte fått in granen än! Jag blir så gransugen när jag ser alla andras granar, men i morgon, då kommer den! Hoppas bara maken och sonen har valt en snygg...
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 17. Hei:)
  Bare innom for å ønske deg GOD JUL,Maria:))

  SvaraRadera
 18. Bra idé att shoppa julpynt på REA jag gör det oxå!Vissa pynt är ju orimligt dyra.Roligt oxå året där på o jag blir förvånad när jag packar upp de nya :-)
  KRAM från mig o GOD JUL!

  SvaraRadera
 19. Vill bara kika in och önska dig en God Jul!

  Många julekramar till dig!

  SvaraRadera
 20. Vilka härliga julgransbilder och nu har du ju verkligen gjort fina collage. Går inte PhotoScape att ladda ner till Mac? För där kan du lägga bilderna precis hur du vill och vrida dom mer eller mindre, lägga dom ovanpå varandra eller tvärsom och du kan köra upp dom i storlek eller föminska. Nu tjatade jag om det programmet igen.....
  Ha underbara helger
  Agneta julkramar

  SvaraRadera
 21. Ja, att shoppa på reaan låter inte så dumt :)

  Önskar dig en fröjdefull julhelg!
  Camilla

  SvaraRadera
 22. god jul i stugan!
  kram
  ingela

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.