Sabelhagens olivlund

lördag 9 februari 2019

Whoop whoop vi har ett tak, ny uppdatering från vårt drömhus

Sedärja, nu har vi ett tak på vårt hus! 
Inte med tegelpannor och så ännu, men det är klätt i alla fall och regnar inte in :). 

Det börjar likna ett riktigt färdigt hus, och vi är så taggade på fortsättningen. Jag ska inte "tjata" om att vi vill rusa ut till bilen och åka ner bums:)
Taket ska bli helt klart, och sedan... Oh my då är fönster och dörrar på gång. Men innan vi kommer så långt är det en lång rad med val som ska göras. Vilken nyans vi ska ha på fönstren, vi har pratat om mörkgrått. Och vilken spegling i rutorna. Vi bygger ju på en strategisk plats som väcker en del uppmärksamhet, så vi vill ju inte ha insyn. 

Om man går på strandpromenaden på andra sidan mitt emot (ni vet;)). Då syns vårt hus rätt tydligt, och vi vill ju inte att man ska se rakt in i vårt vardagsrum som har en fönstervägg som vetter mot havet. Det har ösregnat hela natten (tror jag, har ju inte varit vaken, men det slog på rutan när jag somnade och när jag vaknade). Men nu äntligen kikar en blek sol fram. Lovely. 


Snart åker vi mot båtmässan, men fina vänner och lite mat på det. 
Så mysigt det ska bli. Ha en fin lördag alla som kikar in här Kram M 5 kommentarer:

 1. Oj inget litet hus! Hur många kvm blir det? Spännande och min lilla sommarstuga på tomten är ju som ett frimärke bredvid erat ha ha. Ha en skön lördag nu och här på ön öser regnet ner...skönt!
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti. Huset är ett "parhus", vi kommer dela det med Daniels syster. Varje del är på 125m2.
   Uppehåll här idag.
   Kram och ha en fin söndag

   Radera
 2. Wow så kul att se, det närmar sig med stormsteg ett helt färdigt hus. Så kul! Kan tänka mig att längtan är stor att åka dit.
  Vilket regn vi har haft! Marken är helt vattensjuk när man är ute och promenerar efter all snö som smält och regnet. Vi har precis kommit in efter en promenad och hade tur för det höll upp hela tiden och solen tittade till och med fram, så skönt!
  Önskar er en härlig lördag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Grattis till taket, då kan ni ha taklagsfest!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint det blir, og morsomt å se oppdateringene.
  God helg!
  Klem, Marit

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.