Sabelhagens olivlund

söndag 18 januari 2015

Äntligen är industrilampan på plats, och ska jag välja Marrakech-kakel?


Lite vårigt på köksbordet 

 Lampan som jag fick i födelsedagspresent ( i somras)  är äntligen på plats. Vi fick reklamera den första som var skev, sedan tog det x antal månader innan vi fick den nya. Men nu så:) 
Lampa här   
 Lamporna i fönstren är nya. De gamla blev för lantliga och kändes lite klumpiga, dessa är nättare. 



Här ser ni att högskåpet till höger i bild är på plats. Och kika gärna på kakelplattan i Marrakech-mönster som står lutad mot väggen vi diskhon. 
 Den här kakelplattan ville vi ha från början, men ändrade oss sedan till tapet bakom glasskiva som du kan läsa om här. Men nu tror jag vi ändrat oss igen och vill ha Marrakech-kakel. 

Lånad bild från Marrakech Design 

Eller? 


Sedan undrar jag vad ni gör av er hushållspappersrulle? 
Den står ju som ett utropstecken där i köket. Har ni den framme jämt och tar bort vid foto, eller finns det någon supersnygg hållare? 

Och kökshanddukarna, vart har ni dem? Våra har en tendens att hamna på ugnsluckehandtaget, vilket inte alls är snyggt. 

Om det är någon av er som har ett tips på en burk, större modell, med tätslutande lock, som man kan förvara hundmat i (torrfoder), så får ni gärna hojta till. Jag har en zinktunna, men vet inte om maten blir torr i den. 


Vi hade en mysig dag på stan igår, gjorde ett reafynd, visar en annan dag:) 




SÖNDAGSKRAM 







29 kommentarer:

  1. Det är svårt att välja kakel när det finns så mycket snyggt!
    Själv faller jag mest för så diskret som möjligt, då är det lättare att förändra färg/stil med 'tillbehör/pynt.
    Lampan blev mycket snygg där.
    Ha de bra
    Mariana

    SvaraRadera
  2. Snygg lampa!
    Föredrar kakel framför glas. Välj det kakel som känns bäst. Kakel har man oftast inte på så stora ytor, så det kostar ingen förmögenhet att byta när man tröttnat.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag röstar för Marakechkaklet, helt klart! Våga och gå all in! Då blir det lättare att sätta stilen direkt istället för att man tar nåt mesigt och sliter senare sitt hår för att man inte riktigt "får till det". Nej, kör på och addera till saker som förhöjer känslan i ditt redan vackra kök!
    Kram!
    Judita

    SvaraRadera
  4. Kaklet ser snyggt ut. Jag tycker kakel är praktiskt. Har ingen erfarenhet av tapet med med glasskiva över men som sagt, kaklet är snyggt.
    Hushållsrullen har vi framme. Hållaren är typ luffarslöjd men inte prålig alls. Gråsvart är den och jag tycker den smälter in tillräckligt. Till handdukarna har vi en klassisk handdukshylla med "skynke" för. Fattar du hur jag menar? Den smälter in i väggen som är vit trävägg. Skynket är också vitt. Vårt kök är lite åt lantkök men ändå inte. Mer svart och vitt men ändå lantligt. Svårt det där med beskrivningar :)

    Kram

    SvaraRadera
  5. Ursnygg lampa! Och kaklet är ju bara för läckert, men det är ju tapeterna med så jag förstår att du har huvudbry! En sån där kakelplatta har jag på köksbordet som underlägg för kastruller, men jag skulle kunna tänka mig att ha det typ på nåt hallgolv eller nåt, det är ju så snyggt!
    Hushållsrullen, den har jag uppsatt på väggen. Jag håller på med ett inlägg om mitt kök, det kommer nog inte förrän i morgon, där kan du nog se på bilderna hur jag har den. Tycker det är skönt att slippa ha den stående, sen om det är snyggt är väl en annan sak. FInns säkert snygga stående nu för tiden också. Handdukarna har jag på en handdukshylla med krokar, på en liten väggplätt, svårt att beskriva... ;) Har också hängande på spisen men bara som "snyggt" och skydd för ugnen.

    Ha det gott!
    Gunilla

    SvaraRadera
  6. Kaklet gjorde det inte lättare! MEN jag
    skulle välja det, så snyggt! Jättefin färg och
    ett superfint mönster.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  7. Herlig kjøkken! Tøff lampe!
    Ønsker deg en god søndag. :)

    SvaraRadera
  8. Åh så snyggt det blir. Jag röstar för marrakech kaklet. Tror du får putsa ihjäl dig med en glasskiva.
    Snyggt med runt bord, vart har du hittat det?
    Kram och ha en bra dag.
    Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helena. Tack:). Matbordet kommer från Bolia.
      Kram

      Radera
  9. Håller med om kaklet, utläcker! Det blir nog pricken över i´t i ert nya fina fräscha kök! Lampan var väl värd att vänta på !
    O ja, jag kan verkligen rekommendera Mexico, oavsett om man bara vill åka till ett litet paradis med fantastiska stränder och vatten eller vill resa runt och uppleva spännande platser och kulturer! Kram Anna

    SvaraRadera
  10. Snyggt kakel och lampa.
    Har själv ingen fin hushållsrullhållare, så kan inte ge tips.
    Handdukarna hänger på en krok gjord av en gammal träbit. Jag gillar den.

    SvaraRadera
  11. Jag skulle valt kakel, för att det är snyggt och mer praktiskt än glas.
    Angående hushållsrullen - du kommer inte tro mig, men jag har den på väggen. I en hållare av fur!!! Jättepraktiskt. Men skulle jag ändra, skulle jag ha den på insidan av en dörr. Där har jag gladpack. Suveränt./ Britt

    SvaraRadera
  12. Så fint med lampan! Kölet blev kanonsnyggt, vännen!
    Marrakech designs kakel/klinkers är SÅ snyggt! Vi har också tittat på det, till badrummet. En fondvägg, men det lutar åt något annat som jag hunnit hitta efter det ;) Jag skulle tagit marrakechkaklet istället för tapet/glasskiva faktiskt.
    Hushållsrulle-hållare är inget jag använder alls. Jag har en mini-torky, som sitter precis utanför köket (runt hörnet vid ugnen) i groventrén. Perfekt, tycker jag. Handdukarna har jag hängandes på kortsidan av köksön, mittemot spis/ugn.
    Ha en fortsatt fin söndagseftermiddag-kväll!
    Kram/maria

    SvaraRadera
  13. Just ja... hundmaten var det ju... Vi använder ikeas "knodd" till vårt torrfoder. Har fungerat bra i flera år.
    Kramen igen ;)

    SvaraRadera
  14. Så fint ni har fått det i köket! Ja det är ett bekymmer med var man gör av hushållspappret. Jag har ingen bra hållare för den faktiskt:) Kaklet är ursnyggt! Skulle vilja ha det i badrummet jag, passar absolut i kök också. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  15. Gillar kaklet jättemycket, dekorativt och finstämt.
    Kram

    SvaraRadera
  16. Jaaa, du, inte vet jag, det är liksom fint alltihop! Vi har glasskiva satt direkt framför våra ohyvlade bräder och det är så himla förlåtande, en riktigt bra överraskning faktiskt. Det är tonat i lite, lite rökfärg tror jag.....Och lätt att ta dän om man vill ändra bakom. Så det var en angenäm överraskning. Men kakel är ju alltid kakel.
    Och det där med hushållsrullen och handdukarna......rullen behöver ju flyttas hela tiden så den står på en sån där vanlig stålsak som man kan flytta = alltid framme, men jag tycker det är ok. Det är ju trots allt ett kök. Och handdukarna hänger i en tredelad krok vid sidan om ett skåp, syns inte så mycket, men finns nära till hands. Samma där, det är ju ett kök, en verkstad för mat så jag tycker det är helt ok att saker är framme och syns. Men det är ju så olika hur man vill ha det, Ibland vill jag hiva ut allting och inte ha en sak synlig.....Jag tror att det blir bra hur ni än gör för det brukar det bli!
    Stor kram

    SvaraRadera
  17. Den blev ju super fin till köket. Kaklet är supersnyggt och det blir nog väldigt finstämt med det till ert nya kök.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  18. Jag skulle absolut valt kaklet. Riktigt snyggt. Det där med hushållspappershållare är inte lätt. Min står framme. Tyvärr. Handdukarna däremot, förvaras i smalt brickskåp. Men det kan nog vara svårt att få till hos er eftersom skåpen redan är på plats.

    Kram!

    SvaraRadera
  19. Kaklet... supersnyggt. Min hushållsrullen står framme i en hållare som dottern gjort. Fin med ett hjärta på.
    Tycker ett hem ska ha själ, inte vara ett museum. Det blir mysigare då. Och, go all in.

    Ha det bäst. Åsa

    SvaraRadera
  20. Lekkert Maria!!
    Din smak er så flott og stilsikker..love it!
    Marrakech-kakel....superflott:)..og industrilampen passer helt perfekt....du må da storkose deg i dette flotte kjøkkenet:)

    SvaraRadera
  21. Jag tycker kaklet är supersnyggt håller på det. Här hemma är vi inte överens om hushållsrullen. Jag vill ha den i ett skåp så den inte syns men resten vill ha den framme... Kram Suss

    SvaraRadera
  22. Marrakechkakel som är så snyggt. Man vill ha ju ha nästan alla. Ditt val är superfint.

    Elisabeth

    SvaraRadera
  23. Fram og tilbake er like langt :) Begge deler hadde blitt lekkert- men om jeg måttet velge så ville jeg valgt Marrakechkakelen, så nydelig og samtidig tøff.
    Vi har hundematen i en stor zink tønne og har satt den oppe i en gammel tretønne.

    Lampene er superfine :)

    Ha en strålende flott ny uke

    Klemmer Monica

    SvaraRadera
  24. Det där blir ju väldigt bra och med lite vårkänsla på bordet, fast nu skall visst snön komma ( kan vi tro på det)
    Håller fortfarande på kaklet hos er.Hushållsrullen kan sitta innanför diskbänksskåpet kanske
    Ha en fin vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
  25. Gillade kaklet, snyggt! Kör på det säger jag. :)
    Hushållspappret står i en hållare på bänken i köket, inom räckhåll när man lagar mat och bakar. Handdukarna hänger på krokar på väggen bredvid diskbänken. Gillar när det är praktiskt.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  26. Jag röstar på kaklet, älskar marrakech-stilen, vill ha sånt golv i vårt blivande badrum. Hushållspappret, ja det har vi i en slags hållare så det står upp, vi flyttar runt den hela dagarna, man får alltid leta den, ha ha. Kökshanddukar har vi en plats bredvid diskbänken där vi har krokar på väggen, är överlycklig för det eftersom vi inte hade nån sån plats i gamla köket. Där hängde vi dem på knopparna på dörren till diskbänkskåpet, och sen finns det ju såna där krokar, på Ikea bla, som man kan sätta på en vanlig skåpsdörr, upptill, så de bilar en krok på framsidan av skåpen. De är ju jättelämpliga.

    Jenny

    SvaraRadera
  27. Handdukshängare heter de bara på köksavdelningen på Ikea, frågan är hur vackra de är,men ser jag inte om ni har skåp också eller bara lådor.

    Jenny

    SvaraRadera
  28. Så flott lampen din er! Godt at du endelig fikk hengt den opp :)
    Jeg har ingen gode råd å gi angående husholdningspapir. Jeg har en Torky plastholder stående på benken og det fungerer her :)

    Ha en fin kveld, Maria!

    Klem, Marit

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.