Sabelhagens olivlund

lördag 16 mars 2019

Inspiration för terass och uteplats


I höstas när vi precis flyttat hit, köpte vi solstolarna från Artwood ni ser ovan, med vita dynor, så nöjd med dom. Man kan dra ut fotpallen om man vill och slänga upp benen lite slappt och skönt. Sedan skjuta in den under stolen igen så den tar mindre plats. Så smart. 
Vi har fyrkantiga bord till, lika samma som är på första bilden, fast dom är runda. 
 Solstolarna har vi uppe på terassen. De har stått där ute sedan vi köpte dom i höstas, de klarar ju alla väder. Behöver lite växtlighet där, annars är det "check" på den uteplatsen:). 
Vi har loungegruppen på bilden ovan, Marbella, men inget bord. 
Vi köpte den när vi bodde i lägenheten förra året. Och på den balkongen fick inget större bord plats. Och eftersom vi flyttade hit efter sommaren, blev det inte av att vi köpte ett bord. 

Så nu är frågan om vi ska ha ett rottingbord, eller ett teakbord. 
Teakbordet nedan går ju i samma stil som de runda borden på första bilden med solstolarna. Men frågan är som det känns tråkigt och enformigt med samma stil på bord på båda möbelgrupperna. Samtidigt som dom inte alls står i närheten av varandra. Teakbordet är stilrent och snyggt, så kanske lutar det lite mer åt det. 
Och nu till "på önskelistan" ;)

Alltså hur snygga är inte dom här solsängarna? 
Stort "vill ha" på dom;). Då vi har vandrande skugga i trädgården, tänker jag att man kan hjälpas åt att flytta dom allteftersom solen flyttar sig. 

Men ska man ha vita dynor? 
Våra andra två grupper har ju det, så jag tror jag vill ha de mörkt grå här. Och snygga kuddar och en pläd att svepa om sig när det blir kyligt. En matplats har vi funderat på också. Den kommer vi i så fall ha ute på baksidan vid grillen. Jag tror det skulle passa bäst med ett avlångt bord, som det på sista bilden. Men här får vi mäta och se mera noggrant. 
Jag måste erkänna att just trädgården och uteplatserna behöver vi "känna in" mycket mera. Men vi har inte bråttom, det känns fortfarande som vi är nyinflyttade:) 

Här finns utemöblerna på vår förra balkong 
Här ser ni en bild på terassen med solbäddarna helt ostylad Nu njuter vi lördag med promenader runt havet, go'frukost och extra mys. Kram M 2 kommentarer:

 1. Dear Maria,
  No matter what you choose, it will be ... gorgeous, especially as it is ... to stay in nature!
  As a table I choose, beside the rattan chairs, the teak.
  It would be a solution to make pillow covers, slightly darker than white, especially as fortunes and a friend of yours!
  I have brown-graded rattan chairs, white-cream pillows and dark beige covers. But sometimes I miss the white ones ... and put her down!
  As far as the dining room is concerned, the rattan chairs and the concrete table are beautiful. Square or square, as you have space!
  I look forward to seeing your choice.
  Warm Embrace, Mia

  SvaraRadera
 2. Lycka till med valen - det gäller som du säger att skynda lagom ;)

  I veckan var jag i Alingsås och tittade bland annat på favoriten Designer's Guilds tyger. Deras kollektion med tyger för utemiljö är så vackra och långt mer spännande än allt som finns på dynor här. Så där kommer jag kika när jag behöver tyg till utemiljö i fortsättningen.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.