Sabelhagens olivlund

torsdag 21 mars 2019

Min trädgårdHur längesedan var det inte jag gjorde ett trädgårdsinlägg här på bloggen? 
Det har i så fall varit från min gamla trädgård eller från trädgården på landet. Men nu kände jag att det var dags för att börja kika lite på hur det ser ut i trädgården här utanför. Det kommer upp lite ljusgrönt här och var. Och jag är så spänd på vad det kan vara. 

De gröna stråna ni ser på bilderna är säkert någon form av narcisser. Tror inte det går att ha tulpaner på friland här för alla rådjur som passerar trädgården tidiga morgnar. 

Ni ser också min lilla bergsknalle som jag tokgillar. Jag ser att det är olika sorters gräs planterade där. Så glad jag blir om dom lever och kommer upp senare i vår. Älskar mossan som finns där också. 
Det finns mycket mossa i gräsmattan också, extra mjukt att gå på:). 

  Vi har en skuggigare tomt, så jag ska se vad som passar här. Men har väl tänkt mig några funkior med vitkantade blad och någon vit ros och klematis. 

Sedan kommer jag inte kunna hålla mig från att plocka in aprikos-koppar-rosa-persika-färger. Det är min favorit. Speciellt då på rosor tänker jag. Och där har jag redan en lång lista, men jag ska begränsa mig:). Det blir ingen rosenträdgård här inte. Men kanske att fem väl utvalda får flytta in. Vi får se. Jag skriver min trädgård, jag menar ju inte att trädgården är bara min. Den är ju lika mycket Daniels förstås:) Utan mest att det är jag som håller på där ute:). 
Ni fattar ;)  Här, på bilden nedan, har jag satt lökväxter, narcisser. Men jag var väldans sent ute med att få dom i jorden. Så jag är tveksam på att de kommer upp i vår. 
Man ser också ett av gräsen som finns sedan innan. 
Här är jag inte alls säker på vad som kommer upp. 
Jag tror att förra ägaren till huset satt lite stenpartiväxter. Men vad som överlevt återstår att se. 

Vår myrstack som vi får göra något åt. 
Ringa anticimex troligen. 
Jag har varit ute på en PW, fått lite mat i magen. Och nu är det dags att dra fram dammsugaren och trasan. 

Mina Dahlior som jag beställde är på väg redan. Så roligt. 
Här kan ni se vilka jag beställde. 


Funderar på om jag ska sätta på en kopp te eller hälla upp ett glas vin:) 


Fredag i morgon, love it.Kram M 
4 kommentarer:

 1. Herlige bilder! Det må være fint å komme i gang så tidlig. Flotte dahlia!
  Klem, Narit

  SvaraRadera
 2. Hei Maria!
  Spennende med "ny" hage. Man kan få den ene overraskelsen etter den andre.
  Det må være deilig å ha en hage uten snø.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 3. Ååå va härligt... å va roligt att få se lite av din trädgård. Jag ska nog ta ett varv i min i morgon...det har redan börjat komma upp ogräs trots att snön inte ens smällt bort helt överallt... snacka om levnadsglada kämpar de är alla de där ogrässorterna man har...;)
  Ha en fin helg!
  Kraaam Katarina

  SvaraRadera
 4. Roligt att få se lite av trädgården och att ni ska ha nåt fåtal rosor - hade inte känts som du annars :) Det rödbladiga tror jag är en geranium, ogräs för mig, som luktar riktigt illa när man rör den. Gör den inte det så kan du ha en fin stenpartiväxt. Bladen är Scilla, botanisk tulpan eller något svårt att se men en narciss tror jag tyvärr inte. I sommar hoppas jag att min Gournsey Creme blommar helt klart inspirerad av dig :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.