Sabelhagens olivlund

tisdag 12 mars 2019

Sötaste julrosen

I söndags kom vi iväg till plantskolan, och oh my så mycket fint där fanns. Jag blev helt lycklig:). For runt som en tok bland alla ursöta vårlökar.  
Stod och höll i vita penséer, vita pärlhyacinter, rosa pärlhyacinter och rutiga kungsängsliljor. Komponerade ihop en så söt vårig kruka, men jag bestämde mig tillslut för att sansa mig lite. (Kan dock undra lite hur jag kom fram till det beslutet...;)) Jag har inget bord att ställa krukor på ute ännu. Och jag vill inte bara sätta ut en kruka hipp som happ, när vi har så mycket rådjur i trädgården. Inte för att ett bord får rådjuren att tveka till att ta sig en munsbit av mina vårprimörer, men i alla fall:) Nope, jag vill ha lite mer ordning ute först. 

Men denna helt galet söta ljusrosa julros kunde jag inte motstå. Den fick följa med hem. Och den står nu utanför vår dörr tillsammans med citonträdet, se här om ni vill. Vi har ett atrium utanför ingången, så det är skyddat och det utsätts inte för väder, vind eller hungriga rådjur. Man får bara komma ihåg att vattna. Vi brukar samla regnvatten i en hink och vattna med det eftersom den står inglasat under tak. 

Älskar att ha en välkomnande entré. Det är så ombonat och ger en mysig känsla när man kommer hem. 

Regnet öser ner och det smattrar mot rutan, vinden viner runt husknuten. Så gott att kura i soffan med tänd brasa och Trädgårdstider på tv. Kram M 6 kommentarer:

 1. Samma väder här också! Men emellanåt så har vi solsken och utesittgarväder. Fin bildsvit av den söta julrosen. Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Så vakker julerose! Jeg kjøpte også en julerose i dag, og den er veldig lik din. Hadde din noe sortnavn?
  Ha en fin kveld.
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Juleroser er himla vakre. De er deilig å komme hjem til.
  Vakre bilder
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Livsfarligt att åka till plantskolan nu :) Nä jag väntar väl lite också tror jag...vilken underbar julros också. Trädgårdstider var kul att se, ska bli spännande att se vad de hittar på!
  Kram från Titti & hönorna

  SvaraRadera
 5. Åh vill också åka till plantskola. Julrosen var verkligen underbar 😍 ha en fin dag kram från Nina

  SvaraRadera
 6. Jättesöt julros :) Jag hittade några kamelior istället. Passade på att städa medan det regnat idag - det känns riktigt bra.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.