Sabelhagens olivlund

onsdag 27 mars 2019

Vårfeeling och saknad av aklejor
I dag har äntligen lite värme kommit till västkusten. Drygt 12 grader, och jag bara tackar och tar emot. Och oj vad man får mersmak, gärna ännu varmare tack:). 
I morse när jag gick ut med Lykke höll fåglarna konsert i ekarna här runtomkring. Ett himla liv;). Det kändes att det var riktig vår i luften. Äntligen. Nu ligger allt framför oss, lovely. Jag vill bara gå hem och packa en fikakorg och promenera bort till havet sätta oss på en filt på en klippa. 

Jag sitter ofta och kikar tillbaka på gamla inlägg från vår trädgård, och mycket skulle jag vilja ha igen. Men här måste jag begränsa mig, för jag vill inte ha en så omfattande trädgård som innan. Bara välja ut godbitarna. 

Jag har varken äppelblom, syrener eller aklejor i min nya trädgård. Och jag kommer sakna aklejorna jättemycket, så jag får nog köpa några fröpåsar. Eller om jag kan hitta några i gömmorna här hemma, om några kan ha följt med i två flyttar:). Högst tveksamt, men man vet aldrig. 


Så nu full fart mot vår och syrener. Men inte får det gå för fort heller, vill ju njuta massor. 


Jag har haft torsdagskänsla hela dagen. 
Men i morgon är det ju faktiskt torsdag:). 
Längtan efter helgen är stor:). Känner mig lite seg.   

Nu har vi landat i soffan framför Sveriges Mästerkock. 

Kram M 

5 kommentarer:

 1. Hej Maria, kan godt forstå at du savner akelejerne - de er så smukke allesammen. Du må ha' fat i nogle, de optager jo heller ikke megen plads i trädgården.
  Dejligt med vår :)
  Hilsner, Ulla

  SvaraRadera
 2. Men så härligt att den kommer nu värmen och våren! Och fåglarnas kvitter... det är det bästa på våren och jag längtar till Gotland så att jag kan få lyssna in allt riktigt ordentligt! Kram //Tina

  SvaraRadera
 3. Som Ulla siger, så fylder akelejer jo ikke så meget. - Og de er nemme. Du må have nogle akelejer. Det må jeg også ;-)
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 4. Aklejorna är fina men jag har faktiskt rensat bort en del nu. De som väljer att växa i eller för nära pionerna till exempel :) Syrenen i bilden påminner om de mest ljuvliga grenar och färger jag såg i blomsterdisken - så fint just nu. Och visst är våren här :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det underbart att våren verkar vara här nu! Hos oss med!
  Ska bli spännande att se hur stor och omfattande din trädgård kommer att bli :)
  Kram och trevlig torsdagskväll!
  /Maria

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.