Sabelhagens olivlund

torsdag 14 mars 2019

Är ni sugna på något gott?







Tänkte jag skulle bjuda på ett supermumsigt recept på en underbart  god aprikospaj. Jag har precis tagit denna ur ugnen, och vill gärna dela med mig av receptet till er. Kanske något att baka till fredagsfikan i morgon? 
För det är precis vad jag ska göra, jag tar med mig denna paj till jobbet i morgon och bjuder mina arbetskamrater på fika. Hoppas dom kommer tycka om den. Lite vaniljsås till så är man hemma:) Mums. 

Jag dricker gärna te i mina favoritmuggar från Pillivuyt, Älskar dom, finns inga bättre muggar. Den vita lilla kannan är mitt senaste inköp till servisen. Så himla fin och perfekt att ha vaniljsås i. 








Aprikospaj 
Ugn 175° i 45min. 

Ingredienser ’pajskal’
3 dl vetemjöl
1 dl socker 
1/2 tsk bakpulver 
125 g smör

Fyllning 
1 burk creme fraiche (2dl) 
1 1/2 msk socker 

1 burk aprikoser 420g. 


Gör såhär: 
Rör vetemjöl, socker, bakpulver och smör till en smulig massa. Jag brukar använda elvispen och sedan tar jag det sista med händerna. Det ska vara en ”smulig massa”. 
Strö ut 2/3 av smulorna i en pajform 
Tryck ut dom så att det täcker botten och en bit upp på kanten. 
Blanda creme fraiche med socker och bred 
jämnt över botten. 
Grovhacka aprikoserna och strö bitarna över fyllningen.  
Strö sist över resten av smulorna. 

Grädda i nedre delen av ugnen. 


Servera med vaniljsås




Ibland gör jag pajen med "extra smulor" och gör då 1,5 sats av pajsmulorna. Då blir det ännu godare;) Men fyllningen behåller jag som den är. Annars tror jag den blir för blöt. 






Jag har gått rundan vid havet alldeles själv, Lykke var inte alls intresserad av att gå ut i regnet. 
Jag invigde mina nya vattentäta skor, och de höll vad det lovade. Inga blöta fötter med strumpor som man kan vrida ur här inte. Så barnsligt nöjd:). 

När jag kom hem hade Daniel nästan städat klart hela huset och det doftade så gott och fräscht. 


Har haft lite fredagsfeeling hela dagen idag, så det är ju extra härligt att fredagen snart är här. 


Nu blir det snart kvällsfika, och jag måste säga att jag är lite sugen på pajen som doftar så gott där i köket. Men så blir det inte:) 



Kram M 








3 kommentarer:

  1. Tack för recept låter som om man borde prova att göra den. Jag letar jämt efter nya goda recept. Jag går på köks utbildning. Idag ser jag fram emot kökslektionen. Vi träffade vår nya lärare igår och hon verkar super bra. Ha en fin dag kram från Nina

    SvaraRadera
  2. Tack för tips och recept! Ser jättegott ut!!! Jag bakar alldeles för lite. Måste ta upp den tråden igen :-). Kram //Tina

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet spar det! Jag har recept på en aprikoskaka som är ljuvlig med lättvispad grädde. Tyvärr så har jag insett att jag och lederna mår riktigt dåligt av vitt mjöl och socker så numera ransonerar jag hårt men njuter desto mer de få gångerna jag äter :)

    Tack och Kram! Carina

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.