Sabelhagens olivlund

söndag 6 januari 2019

MYDOG 2019Vad händer där borta kan man ju undra :) 
Något där borta har fångat både min och Lykkes uppmärksamhet:) 
Även detta år stod vi i montern på MYDOG, Nordens största hundmässa. 
Den håller på i fyra dagar (torsd-sön) och vi stod på fredagen. En jättetrevlig dag tillsammans med Lykkes syster Juno och hennes matte och husse samt uppfödare M. 
Att stå och vara trevlig, svara på frågor, berätta om rasen, klappas, gosas med, "dras" i öronen på en heeeel dag, det tar på krafterna för både människa och hund:). Det ska jag inte sticka under stolen med. Men vi vill gärna hjälpa till, för Fielden är en såpass liten ras, endast 250 hundar finns i Sverige. Och knappt 20 reg valpar 2018. 
Så all publicitet för världens finaste hundar är bra ;) 


Snygga systrar <3 
Lykke till vänster och Juno till höger 


Tröttsamt i slutet och gott att ligga ner en stund Rasparaden på slutet, då går alla raser som finns representerade in på rad och visar upp sig. Och en speaker presenterar och säger lite kort om varje ras eller grupp. Tyvärr var ljudet uselt, så vi hörde ingenting om vad hon sa. 

Field Spaniel tillhör grupp 8, 

Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar

tillsammans med bland annat Engelsk Springer Spaniel, Flatcoated Retriver, Golden Retriever, Lagotto. I går kväll var vi hundvakter hemma hos våra vänner. 
De skulle på restaurang och fira ena dotterns födelsedag.  
Så vi hade en mysig kväll där. 


Söndag idag, och jag inser att det är jobb i morgon. 
Hur nu det ska gå?;) Kan ju inte säga att jag har någon vidare lust alls. 
Vi har haft en så skön, avkopplande, mysig ledighet. 
Vill inte det ska ta slut. 
Men nu njuter vi söndag och tänker att det är långt kvar tills helgen är slut. 
Kram M 

4 kommentarer:

 1. Det är kul men väldigt krävande att vara på mässan. Har varit där tidigare men de två senaste åren har jag inte riktigt haft någon lust och ork. Så duktig Lykke är som orkar med miljön där. <3
  Det har varit så skönt att vara ledig men det har gått alldeles för fort, det känns inte riktigt som att man är redo för jobb igen.
  Ha en fin kväll!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta. Men precis, det är krävande att stå i montern och vara på mässan. Denna gången blev det en heldag för henne och oss, annars brukar vi försöka få till halvdagar. Men det fanns för få hundar (och mattar och hussar) som kunde hjälpa till denna gången. Vill ha mera ledighet, känner mig inte alls klar och redo för måndag.
   Kram

   Radera
 2. Vilka vackra hundar!!! Håller med dig, det känns trögt att sparka igång igen efter helgerna. Även om jag har jobbat alla mellandagar så har det ändå varit väldigt lugnt. I morgon drar det igång på riktigt igen. Ha en fin vecka! Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Så vakre de er, Maria! Hunder er skjønne skapninger. Vi hadde en Golden retriever i 11 år, men etter han døde har vi ikke orket å ha noen ny hund.
  Ha en fin uke!
  Klem, Marit

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.