Sabelhagens olivlund

lördag 26 januari 2019

Bygget av vårt drömhus går vidare och godaste vedugnsbakade pizzan


 I går kväll var vi på 'vedugnsbakadpizzakväll' hos grannarna. Första gången vi umgicks över en middag. Pizzan var magiskt god, och allt var hemmagjort, degen hade jäst sedan dagen innan och tomatsåsen var himmelsk. Parmaskinka och mozzarella, ruccola, salami och även sardeller faktiskt (det hoppade jag dock över). Rödvinet hade dom köpt i Frankrike, i en liten by två mil ifrån deras hus. Så gott! 
Och det var hur trevligt som helst, vi klickade så bra. Har mycket gemensamt, de har hus i en liten by i Frankrike på gränsen till Spanien. Dit vi är så välkomna:). 
De har en labrador som är drygt två år, och Lykke och Pastiss är fina kompisar. Hon gillar honom även att han är ung och busig;). 

Ett lätt snöfall över västkusten idag, så mysigt. Och så mycket ljusare det blir. Dessutom har dagen blivit längre, det är inte kolmörkt kl fyra på eftermiddagen. 

Vårt husbygge går vidare, de har nästan gjutit färdigt taket nu. Har en sektion kvar som man ser på bilderna. 
Det har varit lite dåligt väder som har stört dom en del. 


Nedan kan man även se att det byggs en grund till ett annex och en parkeringsplats. Och en mur mot grannen.  Nu fortsätter denna sköna lördag, vi hänger i vardagsrummet med tänd brasa. Lykke ligger i favortitfåtöljen. 


Senare blir det grillat till middag och kanske att jag slänger ihop en semmelkladdkaka. Ta hand om er och ha en fin helg
Kram M

3 kommentarer:

 1. Så långt husbygget har kommit, måste vara roligt och spännande för er.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det går virkelig hurtig fremover med huset deres. Det må være herlig å se utviklingen uke for uke.
  God helg!
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Sitter här lite hungrig och tittar in. Hade ju inte varit fel med hemmagjord vedeldad pizza och rödvin...man blir onekligen lite sugen

  Kram Kajsa

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.