Sabelhagens olivlund

söndag 31 mars 2019

Vår i krukorna på trädäcket







Vilken solig dag det är idag, men det blåser helt galet mycket. I morse på promenaden höll vi på att blåsa bort. Trodde det skulle mojna under dagen, men det verkar lite si och så med det. Man blir ju helt snurrig av för mycket blåst:). 

Idag åkte vi till plantskolan och köpte lite vårblommor till krukorna utanför. Det blev penséer i lilarosa och rosa trift. Julrosen hade jag sedan innan. 

Har i alla fall  varit ute och planterat färdigt krukorna och då stod jag i lä utanför köket på trädäcket. Jag tror jag kommer ha krukorna där, tänkte först ställa dom utanför vardagsrummet men jag tror jag ångrat mig. Vi bor ju här första våren nu, så man får prova sig fram:). 

Daniel stod och lagade mat på grillen samtidigt, han stekte lammbiffar på grillplatta i stället för på spisenhällen inomhus. Så smidigt. Så gott, och man slipper stekos inne. 









Solen strålar och mars tackar för sig. 
Klockorna i omställda till sommartid. Jag brukar ha lite svårt att komma in i rytmen när man ställt om klockan. Får väl se hur det går denna gången:) 


Dom goda lammbiffarna är i magen och jag ska duka fram lite kladdkaka. 
Söndagsfika är aldrig fel. 
Helgen har gått alldeles för fort "som vanligt". 
I går var vi ju en sväng i glasögonaffären och jag fick med mig tre par glasögon hem för att prova. Ett av paren var Tom Ford lite rundare i formen, som gjorda för mig tycket både Daniel och hon som jobbade i butiken. Vi får väl se hur det blir:). Dom Var snygga, men lite ovant med formen.  



Ha en skön söndagskväll



Kram M 



















5 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att det börjar hända saker på vårfronten nu och att vi går in i april! Supervackra blommor. Ha en fin söndagskväll. Kramar //Tina

    SvaraRadera
  2. Sikke smukke billeder og solen er så skøn

    SvaraRadera
  3. Dina krukor blev superfina! Extra kul att få lite blom/trädgårdsinlägg från dig igen (älskade det senaste inlägget om rosor!). :) Själv har jag bara planterat tre penséer i en kruka än, och ett par hostor som dök upp på posten, hade tydligen gått loss i en katalog i vintras... hehe. Så himla härligt att våren äntligen är på ingång!
    Kram från Sofia B i Hisings Backa

    SvaraRadera
  4. Herlige vårblomster hos deg! Det er akkurat samme julerose som jeg har med samme navn. Fine bilder.
    Klem, Marit

    SvaraRadera
  5. Herlige vårblomster hos deg!
    Ingenting slår den tiden når vi kan begynne å plante og hygge oss ut, det er så flott:)
    Helleborus er vårens vakreste!

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.